неділя, 06 серпня 2017 20:11

"Я не зробив нічого поганого" - як Неймар змінив світ
10

ПСЖ яскраво презентував Неймара на стадіоні “Парк де Пренс”
Фото: PSG
ПСЖ яскраво презентував Неймара на стадіоні “Парк де Пренс”
ПСЖ яскраво презентував Неймара на стадіоні “Парк де Пренс”
ПСЖ яскраво презентував Неймара на стадіоні “Парк де Пренс”
ПСЖ яскраво презентував Неймара на стадіоні “Парк де Пренс”

"Я максимально працюватиму для того, щоб ПСЖ завойовував трофеї. Мені був потрібен новий виклик. І це зовсім не тому, що я не був зіркою в "Барселоні". Там я відчував себе дуже добре. Прийшов час і прийняв таке рішення. Це було одне з найважчих рішень, які я коли-небудь приймав. Мені було вкрай нелегко покинути "Барселону".

Мені дуже сумно, коли люди думають, що я перейшов в ПСЖ через гроші. Якби це було дійсно так, то я б вибрав інший клуб. Я не зробив нічого поганого. Мені сумно, що мене засуджують. Я сподіваюся, що людей з такою думкою мінімальна кількість.

Ви не зобов'язані залишатися в клубі, якщо не хочете цього. Гравець має право сам будувати своє майбутнє", - сказав Неймар на спеціальній прес-конференції, присвяченій його переходу в ПСЖ.

Бразилець підписав з клубом п'ятирічний контракт. У новій команді Неймар буде виступати під десятим номером. За умовами угоди він заробить 150 мільйонів євро.

Раніше "Барселона" підтвердила, що законні представники Неймара виплатили клубу 222 мільйони євро в якості компенсації за достроковий розрив контракту.

Неймар став найдорожчим футболістом в історії, більш ніж вдвічі перевершивши попередній рекордний трансфер Поля Погба в "Манчестер Юнайтед".

Неймар починав свою кар'єру в "Сантосі", а в 2013-му році перебрався в "Барселону". За "синьо-гранатових" гравець провів 186 матчів і забив 106 голів.

Мені дуже сумно, коли люди думають, що я перейшов в ПСЖ через гроші

Чому Неймар зважився на такий крок? На перший погляд він виглядає програшним для самого гравця. Невже причина всьому тільки гроші? Не тільки вони. Зрозуміло, що жоден з найвіддаленіших родичів Неймара не голодує. Але кількість нулів в контрактах гравців - це спосіб пізнання свого місця в ієрархії футболу. До слова, Мессі заробляє рівно вдвічі більше Неймара.

У лютому йому виповниться 26 років. У такому віці Мессі був уже чотириразовим володарем "Золотого м'яча". "ПСЖ" може дати бразильцеві свободу на полі.

Неймар гратиме в Парижі з Тіаго Сілвою і веселуном Дані Алвесом. Він може виконати мрію будь-якою зірки на фініші своєї кар'єри - за воістину катарську зарплату грати в європейській Лізі чемпіонів.

Вболівальники "Барселони" залишилися розчаровані рішенням Неймара покинути команду. У Мережі з'являється все більше відео, в яких фанати спалюють футболки гравця. Більшість з них вважають 25-річного нападника зрадником.

Тим часом, уболівальники ПСЖ влаштували "Неймаробожевілля". Черги перед клубним магазином, щоб купити футболку більшість з фанатів займали ще вночі. Відразу після того як ПСЖ оголосив про 5-річний контракт з футболістом.

Хтось втрачає, а хтось знаходить.

Поки світ продовжує стежити за парижанином Неймаром, непоміченою пройшла одна новина. Півзахисник "Манчестер Юнайтед" Хуан Мата оголосив про плани регулярно жертвувати частину своїх доходів на благодійність.

29-річний іспанець буде перераховувати 1% від зарплати до фонду "Спільна мета", що підтримує футбольні благодійні програми в 80 країнах світу.

Футбол ще не зовсім збожеволів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йому вже повинні були дати "Золотий м'яч": за що Неймара назвали звіром

Зараз ви читаєте новину «"Я не зробив нічого поганого" - як Неймар змінив світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути