пʼятниця, 25 грудня 2020 21:00

Як може змінитися "Динамо" під час зимової паузи

Як може змінитися "Динамо" під час зимової паузи
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: ФК "Динамо"

Після приходу в "Динамо" Мірча Луческу утримався від масштабної трансферної кампанії. Румунський фахівець вирішив спочатку ознайомитися із наявними гравцями, а вже після цього посилювати команду.

Перша частина сезону показала, хто із гравців "Динамо" не здатен допомогти далі команді та які позиції потребують посилення.

Воротарі. На перший погляд, тут немає жодних проблем. Луческу вважає, що має бути один основний воротар, який має стовідсоткову довіру та другий номер для ротації чи підміни під час травм. Румунський фахівець довіряє місце у воротах Георгію Бущану. Досвідчений Денис Бойко має статус другого номера. Крім того, в команді ще є талановитий 18-річний Руслан Нещерет.

Бойко втратив місце в складі збірної України. У "Динамо" його позиції серйозно похитнулися. Ще за час роботи Олексія Михайличенка саме Бущан став основним воротарем команди. Влаштовує зараз Бойка такий статус? Якщо так, то Нещерету варто йти в оренду. Якщо проти "Барселони" Руслан проявив себе із найкращого боку, декілька разів врятувавши команду, то матчі проти "Шахтаря" та "Маріуполя" стали провальними. 18-річному голкіперу потрібна стабільна ігрова практика. В статусі тільки 3-го воротаря "Динамо" він її не отримає. Якщо бути дублером Бущана, то можна сподіватися на певну кількість матчів у сезоні та роботу під керівництвом Луческу.

Найменш укомплектована позиція серед захисників – лівий оборонець. Луческу використовує Віталія Миколенка в центрі

За повідомленням ЗМІ, контракт Бойка із "Динамо" один із найбільших. Звичайно, отримувати мають більше ті, хто грає. Статус другого воротаря можна довірити менше іменитому, але досвідченому голкіперу, який просто буде дублером. Для "Динамо" важливо рахувати гроші, щоб мати можливість посилювати команду якісними гравцями.

Захист. Найменш укомплектована позиція серед захисників – лівий оборонець. Луческу використовує Віталія Миколенка в центрі .Тому на фланзі грав правоногий Олександр Караваєв. На рідній позиції Караваєва діє одним із лідерів команди Томаш Кендзьора, є сподівання на Олександра Тимчика, який пропустив майже весь сезон через травму.

Цю проблему може вирішити повернення з оренди Сідклея. Бразильський лотераль не зміг заграти за Хацкевича чи Михайличенка, тому відправився на батьківщину в оренду. Якщо Караваєв гравець більше оборонного типу, то Сідклей може діяти по всьому флангу.

В центрі захисту у "Динамо" п'ять виконавців – Денис Попов, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Віталій Миколенко та Артем Шабанов. Відновлюється від травми Микита Бурда. Шабанов не має ніякої довіри від Луческу. Артем зіграв тільки у двох матчах сезону. Інші захисники – дуже молоді. Найстарший із них 21-річний Попов. "Динамо" хоче посилити цю позицію досвідченим гравцем, який матиме лідерські якості та буде керувати обороною. ЗМІ називають одним зі можливих варіантів повернення Александара Драговича, який зараз грає за німецький "Баєр".

Дуже непроста ситуація щодо Вербича. Словенець втратив статус ключового гравця команди

Прихід ще одного центрального захисника дасть можливість для повернення Миколенка на лівий фланг. Тоді перспективи Караваєва в команді стануть дуже слабкі. На правому -фланзі Кендзьора та Тимчик, зліва - Миколенко, Сідклей. У півзахисті всі місця на флангах зайняті. Також зрозуміло, що Шабанову теж варто шукати нову команду, бо він не має довіри від тренера. Для Караваєва та Шабанова зараз найкращий час, щоб підписати свій останній великий професійний контракт у кар'єрі, як це зробили Микола Морозюк та Артем Кравець в Туреччині.

Прихід ще одного центрального захисника – це удар по перспективах динамівської молоді. Попов, Забарний, Сирота, Миколенко ще можуть прогресувати та розвиватися. Їхня гра має стати кращою. Прихід умовного Драговича забере ігровий час в того ж Сироти. Не варто забувати, що має відновитися Бурда. А гроші можна зберегти на підсилення більше проблемних позицій.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зробив Луческу для київського "Динамо"

Півзахист. Кількісно тут все добре. На кожну позицію є по два гравці. Питання, що кваліфікація окремих гравців не дозволяє команді рухатися вперед. Бракує якісного опорника. Капітан команди Сергій Сидорчук двічі підвів команду протягом першої частини сезону, коли отримав вилучення у ключових матчах проти "Ференцвароша" та "Шахтаря". Новачок команди Тудор Белуце поки грав дуже мало. Румуну потрібно набирати кондиції, бо він не грав із березня 2020 року. Процес адаптації та набуття форми має завершитися до весни. Якісний опорник має допомогти "зацементувати" середину поля "Динамо" та послабити тиск на захист. Якщо вдасться посилити цю позицію, то має хтось і залишити команду, щоб не створювати перебір гравців.

На флангах Луческу має по два гравці. Враховуючи, що Мірча вимагає інтенсивної гри на цій позиції та проводить ротацію, то тут комплект. Георгію Цітаїшвілі варто набратися досвіду. Поки він програє конкуренцію. Сидіти в молодіжній команді черговий сезон не має сенсу. Оренда в "Ворсклу" - логічний крок.

Дуже непроста ситуація щодо Вербича. Його угода дійсна ще півтора сезону. Словенець втратив статус ключового гравця команди. Сьогодні він більше використовується на вістрі атаки, ніж на фланзі. Якщо "Динамо" продасть гравця, то може отримати гроші для комплектації команди тими виконавцями, які більше підходять Луческу. Значного прогресу чи розвитку від словенця вже не варто чекати. Ризики в тому, що Вербич залишається індивідуально сильним гравцем, який може вирішити долю матчу. Це важливий фактор для команди, яка бореться за чемпіонство.

Мірча Луческу помилився влітку, коли відпустив Артема Кравця через місяць після його переходу

Прийшов час прощатися із Мікаелем Дуелундом. Данця відверто замучили травми. Перед кожними зборами є сподівання на нього, але потім йдуть нові травми. Не варто забувати, що перебування цього гравця це також великий фінансовий тягар для команди. Кияни заплатили за Мікаеля 4.5 млн євро та данець має одну із найбільших зарплат в команді. Краще більше довіряти власному вихованцю Богдану Леднєву.

Напад. Мірча Луческу помилився влітку, коли відпустив Артема Кравця через місяць після його переходу. Основний нападник "Динамо" Владислав Супряга провалив першу частину сезону – ніякої ефективності та забитих голів. Супрязі двадцяти років. Він ще проходить процес становлення. Ставити на ньому хрест ще зарано. Щонайменше до завершення сезону він ще має час.

Артем Бесєдін повернувся після відбуття дискваліфікації. Незрозуміло, яка буде його форма після року простою, але вибір гравців на цю позицію стане більшим. За свою манерою гри Бесєдін може мати успіх у футболі Луческу. Артем – силовий форвард, із вмінням грати корпусом, продавлювати суперника.

Після 13-ти турів УПЛ "Динамо" набрало 30 очок та лідирує в УПЛ випереджаючи "Шахтар" на одне очко.

Зараз ви читаєте новину «Як може змінитися "Динамо" під час зимової паузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути