середа, 23 грудня 2020 21:00

Цітаїшвілі має чекати трансферу Циганкова

Цітаїшвілі має чекати трансферу Циганкова
Гергій Цітаїшвілі не зміг закріпитися у першій команді "Динамо", Фото: ФК "Динамо" Київ

Півзахисник "Динамо" 20-річний Георгій Цітаїшвілі другу частину сезону перейде на правах оренди в полтавській "Ворсклі".

Перед початком сезону Цітаїшвілі мав всі можливості закріпитися в першій команді "Динамо". Новий наставник киян Мірча Луческу вміє працювати із молодими гравцями та любить технічних, швидких футболістів. Основний правий півзахисник Віктор Циганков мав чергове пошкодження та не міг готуватися до сезону. Доля Жерсона Родрігеса ще не була визначена.

У передсезонних спарингах Луческу намагався награвати Цітаїшвілі, як основного правого півзахисника команди. Нічого хорошого із цього не вийшло. У 1-му турі УПЛ проти "Олімпіка" Георгій відіграв тільки тайм. Футболіст зміг "відзначитися" тільки тим, що привіз забитий м'яч у свої ворота після обрізки. Далі Цітаїшвілі не завжди потрапляв навіть до заявки першої команди.

Луческу собі не ворог. Циганков та Жерсон сильніші гравці за Цітаїшвілі. Команда бореться за чемпіонство, грає у єврокубках. Повинні грати найсильніші. Якщо в центрі оборони не було ніякої альтернативи молоді, то на правому фланзі вибіг гравців великий. Зайвий раз ризикувати результатом ніхто не буде.

Луческу собі не ворог. Циганков та Жерсон сильніші гравці за Цітаїшвілі

Для Цітаїшвілі нічого не відбулося страшного. Він має працювати та чекати на свій шанс. Оренда –це крок, який був потрібен для талановитого футболіста вже давно. Потрібно отримати досвід дорослого футболу, відчувати на смак УПЛ, щоб потім реально претендувати на місце в стартовому складі "Динамо".

"Ворскла" для цього - майже ідеальний варіант. Команда будує свої атаки через активність флангів та швидких гравців. Це якраз сильні сторони Георгія. Він вміє працювати з м'ячем, брати на себе ініціативу та максимально ефективний при наявності простору. Наставник полтавців Юрій Максимов вміє працювати із молодими гравцями. Свого часу він дав дорогу Миколі Морозюку та Денису Бойку, коли запросив гравців дублю "Динамо" в "Оболонь". Зараз у "Ворсклі" цілий ряд молодих гравців змогли про себе голосно заявити – Дмитро Різник, Ібрагім Кане, Артем Челядін, Данило Кравчук, Нанджиб Якубу та Пап-Алюне Ндіайе. В цьому заслуга Максимова.

Цітаїшвілі потрібно проявити себе у Полтаві та чекати трансферу Циганкова в європейський клуб. За пів року він буде більше готовий для виступу за першу команду "Динамо" маючи досвід у "Ворсклі". Циганков зміг себе проявити у Лізі чемпіонів та влітку буде грати на Євро-2021. Шанс на перехід до сильнішого клубу доволі високий. Його замінити в "Динамо" має якраз Цітаїшвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де Шабанов може продовжити кар'єру

Георгій Цітаїшвілі знаходиться в системі "Динамо" з 11-ти років. Почав виступати за першу команду із 2018-го року. За цей час провів 19 матчів. Влітку 2019-го року став володарем молодіжного Кубка світу у Польщі. У фінальному матчі забив 3-й м'яч у ворота збірної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Цітаїшвілі має чекати трансферу Циганкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути