субота, 29 серпня 2009 16:42

Ахметов витратив $400 млн на "Донбас Арену"

Ахметов витратив $400 млн на "Донбас Арену"

Споруда комплексу нового стадіону в Донецьку "Донбас Арена" обійшлося в суму біля в $400 млн, повідомив журналістів керівник проекту з будівництва стадіону Сергій Ісаков у суботу в Донецьку, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

При цьому він відзначив, що вартість зросла зокрема у зв"язку з необхідністю розбити парк перед стадіоном.

Макет стадіону був випробуваний в аеродинамічній трубі, тому будівельники гарантують, що на "Донбас Арені" не буде задушливо.

Відповідаючи на питання агентства про можливі терміни окупності "Донбас Арени", С.Ісаков відзначив складність давати прогноз, оскільки потрібно враховувати багато чинників: платоспроможність населення, рівень виступу "Шахтаря" та інших українських команд на міжнародній арені, використання арени для концертів та інші чинники. Для порівняння він назвав стадіон Estadio da Luz в Лісабоні, вартістю в 100 млн. євро (2003-04 рр), який окупився за 4 роки, але там проводилися матчі в рамках турнірів УЄФА, зокрема Чемпіонату Європи 2004 року.

С.Ісаков висловив упевненість в тому, що стадіони в Львові і Києві будуть здані вчасно і на них пройдуть матчі фінальними турніру Євро-2012.

Нас запрошували (до Львова і Києва), але у нас є інші зобов"язання перед Донецьком, є інші небудівельні об"єкти", - сказав С.Ісаков

На торжества у зв"язку з відкриттям "Донбас Арени" в суботу ввечері приїдуть президент України Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, спікер Верховної Ради Володимир Литвин, секретар РНБО Раїса Богатирьова, лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

На відкритті очікується шоу за участю Діми Білана, Світлани Лободи, Наталії Могилевської та інших зірок естради та спеціальної гості шоу Бейонс.

За матерыалами INTERFAX

Зараз ви читаєте новину «Ахметов витратив $400 млн на "Донбас Арену" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути