вівторок, 21 квітня 2020 21:00

Ахметов викинув гроші на вітер

Ахметов викинув гроші на вітер
Євген Коноплянка перейшов до "Шахтаря" з німецького "Шальке". Фото: ФК "Шахтар"

2 вересня 2019 року Євген Коноплянка підписав трирічний контракт із "Шахтарем". Неофіційна інформація - за гравця керівництво чемпіона України заплатило півтора мільйони євро.

Після жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів у "Шахтаря" були хороші шанси боротися за друге місце у групі. "Ман Сіті" позиціонувався безперечним фаворитом, а от "Аталанта" та хорватське "Динамо" виглядали суперниками, яких можна перемагати.

Ангажувавши Коноплянку, "Шахтар" розраховував посилити атакувальний потенціал команди та збільшити лаву запасних. Разом з Тайсоном та Марлосом Коноплянка мав скласти тріо атакувальних півзахисників. Манор Соломон та Тете не мали потрібного міжнародного досвіду, щоб на них можна було твердо спертися в Лізі чемпіонів.

Спочатку ексгравець "Шальке" мав набрати фізичну форму, бо не проходив підготовку до сезону з німецькою командою. Час минув, і виявилося, що Євген не здатен додати класу "Шахтарю" у матчах Ліги чемпіонів. Команда звикла грати через своїх лідерів Тайсона та Марлоса. Євгенові потрібно було прийняти другорядні ролі у команді, допомагати в захисті Ісмаїлі. До такого футболу Коноплянка не був готовий. Ключовим гравцем він не став, а тільки зловживав індивідуальними діями, які призводили до втрат м'яча.

Євгенові потрібно було звикати до другорядних ролей у команді, допомагати в захисті Ісмаїлі. До такого футболу Коноплянка просто не був готовий

У виїзній зустрічі проти "Манчестер Сіті" поза грою опинилися Тайсон та Марлос. Коноплянка не зміг показати себе у цьому матчі, як лідер команди. "Шахтар" серйозно додав в атаці після того, як Євген залишив поле. Загалом Коноплянка не може записати собі до активу жоден матч в Лізі чемпіонів, а команда з групи не вийшла .

Нічого не змінилося після зимових зборів. Луїш Каштру не довіряв досвідченому українцю місце у стартовому складі у матчах Ліги Європи проти "Бенфіки" та "Вольфсбурга". Хоча конкурент - Манор Соломон - був травмований.

Факт: у єврокубках Коноплянка для "Шахтаря" - просто не помічник. Його клас нижче від наявних гравців.

Для "Шахтаря" немає сенсу робити ставку на Коноплянку у чемпіонаті. Потрібно надавати ігрову практику Тете, Соломону, Фернандо, можливо, більше гратимуть молоді Михайло Мудрик та Сіпріано.

І так вийшло, що гроші за трансфер та на зарплату Коноплянки – 5,4 млн євро за три роки – викинуті на вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кар'єра Ярмоленка зайшла в кут

Євген Коноплянка вісім років провів у складі "Дніпра". Переможець Ліги Європи-2016 у складі іспанської "Севільї".


Зараз ви читаєте новину «Ахметов викинув гроші на вітер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути