пʼятниця, 29 листопада 2019 00:55

"Шахтар" зіграв найкращий матч року

— Лише в перерві прийшов до тями від гри нашої команди, — ділиться враженнями від зустрічі "Манчестер Сіті" — "Шахтар" колишній форвард донеччан 63-річний Віктор Грачов. — Не міг повірити, що це та команда, яка бездарно поступилася підопічним Гвардіоли у вересні — 0:3. Та й гравці "Сіті" в це повірили ближче до 70-ї хвилини, коли рахунок уже став 1:1.

Перший тайм взагалі був ідеальний у виконанні підопічних Луїша Каштру. В другій половині поєдинку донеччани почали діяти, відштовху­ючися від результату. Це найкращий матч "Шахтаря" цього року.

За українського чемпіона не грали лідери — Тайсон і Марлос. Тепер вони можуть втратити місце в основному складі?

— Не треба бути категоричним і робити висновки після одного матчу. Звісно, команда несподівано зіграла яскраво і без своїх лідерів. Але я впевнений, що ніхто не виганятиме хлопців із колективу. Власне, нічого особливого не сталося. Окрім того, що в команді загострилася конкуренція. Я сам грав до 39 років, тому знаю, що кажу. Марлос тепер точно не ходитиме полем пішки. Бо в молодого Тете повно сил і енергії, аби відібрати в нього місце в "основі". Звісно, при цьому в Тете зовсім немає холоднокровності. Замість того, щоб забрати на замахові захисника й віддати вільному Мораєсу, він, вийшовши на порожні ворота, затягнув із ударом, а потім пробив на силу. Але це брак досвіду. Тепер я сповнений обережного оптимізму. Конкуренція в "Шахтарі" загострюється. На полі не лишається нікого, хто почувався б незамінним. А це найкращий стимул для прогресу команди.

"Шахтарю" нічого не треба міняти перед матчем з "Аталантою" в останньому турі?

— Думаю, до цієї гри гірники підійдуть у гарному настрої і сповнені оптимізму. У чемпіонаті великий відрив, а вихід у плей-оф Ліги чемпіонів зробить цей відрізок узагалі ідеальним за результатами.

Матч "Шахтар" — "Аталанта" відбудеться в Харкові 11 грудня. Перемога донецької команди гарантує їй друге місце і вихід до 1/8 фіналу. Першим достроково став "Манчестер Сіті".

Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. П'ятий тур

Група "С"

"Манчестер Сіті", Англія — "Шахтар", Донецьк, Україна — 1:1 (0:0)

26 листопада. Манчестер, Стадіон "Етіхад". 52 056 глядачів, розрахований на 55 097. +8°C.

Суддя: Славко Вінчич, Словенія

"Манчестер Сіті": Едерсон — Канселу, Отаменді, Фернандіньйо-к, Анхеліньйо — де Брейне (Давид Сілва, 70), Родрі Ернандес (Фоден, 76), Гюндоган — Бернарду Сілва, Жезус, Стерлінг. Тренер: Хосеп Гвардіола, Іспанія

"Шахтар": П'ятов — Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі — Степаненко — Тете, Коваленко (Маркос Антоніо, 81), Алан Патрик, ­Коноплянка (Соломон, 65) — Мораес (Сікан, 90). Тренер: Луїш Каштру, Португалія

Голи: Гюндоган, 56, Соломон, 69

"Аталанта", Бергамо, Італія — "Динамо", Загреб, Хорватія — 2:0

Шостий тур

11 грудня, середа

"Шахтар" — "Аталанта"

"Динамо" — "Манчестер Сіті"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зіграв найкращий матч року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути