пʼятниця, 13 грудня 2019 00:55

"Шахтар" поступився "Аталанті"

Донецький "Шахтар" поступився вдома італійській "Аталанті" в останньому матчі групового турніру Ліги чемпіонів з футболу — 0:3. Переможець поєдинку пройшов до 1/8 фіналу турніру. "Шахтар" гратиме в Лізі Європи.

— Причина поразки — брак концентрації, — каже колишній нападаючий "Шахтаря" Віктор Грачов, 63 роки. — Оці міліметри, що вирішили долю незарахованого голу Коваленка й долю зарахованого першого м'яча суперника — наслідок недостатньої зібраності. Нам не вистачило такої концентрації, яка була в Манчестері, коли зіграли 1:1 із "Сіті". І в першому матчі цих команд у Мілані, коли "Шахтар" переміг — 2:1. Арбітр у всіх суперечливих моментах ухвалював рішення не на користь "Шахтаря" — от вам і причина поразки.

Можна поскаржитися на брак досвіду Додо й Тете. Останньому не вистачило холоднокровності, Додо — досвіду матчів на такому рівні, коли суперник провокує з розрахунку, що в когось не витримають нерви.

Можливо, в чомусь прораху­валися й тренери. Наставники змінюються, а команда як не вміла грати на результат, так і не вміє. Якщо нас влаштовує нічия — 0:0 і йде 70-та хвилина другого тайму — ясно, що зараз суперник відкриватиметься, атакуватиме й шукатиме моменти біля наших воріт. Треба потерпіти, зціпивши зуби, й дочекатися свого шансу. Він обов'язково буде. А ми — нетерпеливі, нам хочеться забити м'яч і закінчити гру якомога швидше, щоби насолодитися моментом і викупатися в оваціях глядачів. Ось у такі моменти втрачається концентрація і все закінчується так, як у цій зустрічі.

Усе вирішив навіть не перший гол бергамців, а вилучення Додо. Відігратися проти ­команди з Італії у меншості — фантастика. Одне добре — досвід. Він обов'язково знадобиться "Шахтарю" в Лізі Європи. Команда, що втратила Лігу чемпіонів в останній момент, буде зліша, сконцентрованіша і вмотивованіша.

Футбол. Ліга чемпіонів 2019/20. Груповий турнір

Шостий тур

Група "С"

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Аталанта", Бергамо, Італія — 0:3 (0:0)

12 грудня. Харків. Стадіон "Металіст". 26 тис. глядачів, розрахований на 40 003. +2°С.

Суддя: Фелікс Цваєр, Німеччина

"Шахтар": П'ятов — Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі — Степаненко, Алан Патрик — Тайсон-к, Коваленко (Соломон, 71), Тете (Марлос, 59) — Мораес. Тренер: Луїш Каштру, Португалія

"Аталанта": Голліні — Паломіно, Джимсіті, Масієлло (Малиновський, 61) — Кастань, де Роон, Фройлер, Госенс — Пашалич, Гомес-к (Хатебур, 90) — Муріель (Ібаньєс, 71). Тренер: Джан П'єро Гасперіні.

Голи: Кастань, 68, Пашалич, 80, Госенс, 90+4

"Динамо", Загреб, Хорватія — "Манчестер Сіті", Англія — 1:4

Учасники 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція; "Баварія", Мюнхен, Німеччина; "Манчестер Сіті", Англія; "Ювентус", Турин, Італія; "Ліверпуль", Англія; "Барселона", Іспанія; "Лейпциг", Німеччина; "Валенсія", Іспанія; "Реал", Мадрид, Іспанія; "Тоттенхем", Лондон, Англія; "Аталанта", Бергамо, Італія; "Атлетико", Мадрид, Іспанія; "Наполі", Неаполь, Італія; "Боруссія", Дортмунд, Німеччина; "Ліон", Франція; "Челсі", Лондон, Англія

"Шахтар" зіграє у 1/16 фіналу Ліги Європи. Учора ввечері стало відомо, чи пройшло туди київське "Динамо".

Жеребкування стадії плей-оф єврокубків відбудеться 16 грудня, понеділок

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" поступився "Аталанті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути