Ексклюзиви
неділя, 10 квітня 2011 17:33

Адамек завоював право на бій з Кличками

Адамек завоював право на бій з Кличками

Польський боксер Томаш Адамек завоював право битися з одним з братів Кличків, перемігши за очками у суботу в США ірландця Кевіна Макбрайда, передає Eurosport.

Взимку промоутерська компанія братів Кличків підписала контракт на бій з екс-чемпіоном світу у вазі до 79,4 кг Адамек. Відповідно до його умов, у вересні в Польщі господар рингу проведе бій з одним із братів. Рішення про те, хто з Кличко вийде на ринг, промоутери повинні офіційно оголосити за 90 днів до поєдинку, але, по всій видимості, суперником Адамека стане Віталій, що володіє титулом WBC. Володимир, у якого титулами IBF і WBO, влітку має зустрітися на рингу з чемпіоном світу за версією WBA британцем Девідом Хеєм.

Поляк в суботу не залишив на рингу в Ньюарку жодного шансу Макбрайду, відомому перемогою над Майком Тайсоном в 2005 році. У присутності понад 7,5 тисяч глядачів, що вболівали переважно за нього, Адамек виграв за суддівськими записками з розгромним рахунком - 120-107, 119-108, 119-108.

"Коли я перейшов в суперважку вагу, моєю мрією було битися з чемпіоном світу, - розповів після переможного поєдинку Адамек, якого цитує AP.

"Тепер я досяг цього: я отримаю цей шанс. Я хотів цього, і я готовий до бою з чемпіоном".

Ірландець, який давно вже мешкає в США, не зміг запропонувати супернику в цьому бою практично нічого, крім рідкісних контратак. На зважуванні він виявився на 32 кг важчим за поляка і до бою підійшов не в формі.

"Томаш довів мені, що він боєць, - заявив Макбрайд, зазначивши, що він близький до завершення кар'єри. - Я просто не міг встигнути за ним. Думав, що наприкінці бою зможу зловити його, але цього не відбулося. Його швидкість просто вбиває. Фунтів 20 мені, звичайно, не завадило б скинути".

Тренер Адамека Роджер Бладворт назвав бій розминкою перед майбутнім чемпіонським поєдинком.

"Сьогодні Томаш діяв ідеально, дав глядачам красиве шоу. Але це проти Макбрайда. До вересня нас чекає багато роботи", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Адамек завоював право на бій з Кличками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути