середа, 26 березня 2008 15:06

А Ващук перший почав!

Вже багато сказано про конфлікт вболівальників "Динамо" і гравця того ж "Динамо" Владислава Ващука. І про те, що команда образилась (сказано капітаном команди Олександром Шовковським, який як мінімум формально народився з Ващуком в один день і взагалі вони не один пуд солі разом з"їли; за формою все чітко - єдність команди над усе), і про те, що вболівальникам пора забути старі грішки ("Спартак"), які з погляду сучасного професіонала зовсім не грішки.

"Кто старое вспомнит, тому глаз вон", - прозвучало рано вранці в понеділок в передачі Олександра Гливінського. "А кто забудет - тому два!" - не прозвучало в передачі, але пролунало серед глядачів.

Проте залишимо далеке минуле на потім. Спочатку - про недавні події.

Кубковий матч "Динамо" - "Металург" (Донецьк), окрім всього іншого, супроводжувався бійкою в центральних секторах. Билися вболівальники "Динамо" один з одним. Група народу почала матюкати Шовковського за чергову промашку і нарвалася на гнівну реакцію друзів і родичів футболістів, які сидилі неподалік. Власне кажучи - культурка підкачала. Це так, до слова, прямого відношення до справи Ващука не має, але характеризує настрої в суспільстві.

Після матчу Владислав Ващук підійшов до групи активних фанатів (всі вже розійшлися, але декілька чоловік згортали техніку - барабани та ін.) і у вельми безсторонній формі розповів їм,  що буде, якщо вони продовжать його гнобити - мовляв, він налаштує проти них всю команду, і гравці перестануть спілкуватися з фанами. Слова при цьому вимовлялися дуже різні, і фанати сприйняли позицію Ващука як відвертий наїзд. На наступній грі, з "Кривбасом", перекличка трибун на відому всім тему дала зрозуміти, що здаватися ніхто наміру не має. Інцидент потрапив в пресу і на ТБ. Зазначу, що мова йде не про якусь там групку відщепенців, а про завзятих і перевірених в ділі фанатів київського "Динамо", які, як мінімум, не гірші за всіх інших.

Увага, питання: чому про це саме післяматчеве спілкування мовчали? Чи знають про нього товариші Владислава, які так підтримують його в цій боротьбі? Зокрема, молоді, які взагалі нічого не знають, але завжди тягнуться за авторитетом?

Ну, а зараз, як обіцяно, про більш віддалене минуле.

1. Ніхто не заперечує видатних заслуг Ващука перед футболом України. Видатних! Але це - не індульгенція, тим більше на все життя.

2. Справа не тільки у переході до "спартака", справа в тому, як цей перехід був здійснений. Подробиці нагадати? Як клуб був звинувачений в тому, що він підробив підпис Ващука на контракті? "Хто старе згадає." Яка хороша приказка!

3. Ультрас "Спартака" теж вельми суперечливо ставляться до Ващука.

4. Після повернення в "Динамо" Ващук просити вибачення у фанатів відмовився. Його позиція і його законне право. Їх право - мати власне ставлення до цього футболіста.

5. Репутація Владислава Ващука як старанного режимщика давно знаходиться під сумнівом, і в колах уболівальників про це чудово відомо. Поваги це не додає ні до Ващука, ні до інших футболістів, помічених в подібній поведінці.

Висновок: справа не в "Спартаку"!!! Точніше, не в ньому одному. Не треба спрощувати, шановні учасники конфлікту.

Вважаю, що необхідна закрита зустріч лідерів фанруху і футболістів "Динамо", інакше ситуація зайде в безвихідь. Керівництво клубу повинне зайняти пасивну позицію організатора цієї зустрічі, але не приймати нічию думку як правильну. У жодному разі!

Football.ua
Зараз ви читаєте новину «А Ващук перший почав!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути