субота, 20 жовтня 2018 14:14

20-річний гравець встановив унікальне досягнення в Німеччині

20-річний гравець встановив унікальне досягнення в Німеччині
Після 5 голів у вортоа "Фортуни" Йович став найкращим бомбардиром бундесліги. Фото: globallookpress.com

У матчі чемпіонату Німеччини з "Фортуною" (7:1) 20-річний форвард "Айнтрахта" Лука Йович забив п'ять м'ячів і став наймолодшим гравцем в історії бундесліги, кому це вдалося.

В останніх чотирьох матчах він відзначився 8 разів.

Це другий сезон для Йовича в бундеслізі. Права на нього належать "Бенфіці". Оренда в "Айнтрахт" розрахована ще на один сезон. До Португалії Йович переїхав в 19-річному віці - до трансферу він був гравцем старту "Црвени Звєзди". За белградський клуб дебютував взагалі в 16 і став наймолодшим бомбардиром в історії клубу.

Під час останнього сезону за "Црвену" Йовичу дошкуляли невідомі - вимагали з гравця гроші, писав Blic. Просто так, бо вони у нього повинні бути. Родині Йовича погрожували, що якщо вони не виплатять зазначену суму (мова йшла про кілька сотень євро), то "Лука більше ніколи не зможе грати у футбол, хіба що в настільний теніс на інвалідному візку".

Сім'я звернулася в поліцію - вимагачів затримали. Незважаючи на місцеву специфіку, Йович їхав з Сербії з сумом.

"Якщо чесно, я плакав три дні. Я був в Португалії один, іноді приїжджали батьки, потім переїхала подруга, але все на три місяці ", - розповідав Йович.

"Бенфіка" викупила Йовіча у "Црвени Звєзди" взимку 2016- го за 6,6 млн євро - він півроку пограв за другий склад. Тренери португальців говорили, що Йович не зовсім професійно підходить до справи.

"Так, все вірно, - підтверджував гравець. - Але це була моя помилка". В результаті Йович зіграв за основну команду сумарно лише 40 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зіграв Коноплянка у переможному матчі з "Фортуною"

Влітку 2017-го Йович поїхав в оренду до Франкфурта до Ніко Ковача, разом з яким потім взяв Кубок Німеччини (правда, фінал просидів в запасі). "Айнтрахт" заплатив за оренду Йовіча 200 тисяч євро. У німців є опція викупу прав на гравця за 12,5 млн євро.

У дебютному сезоні Йович зіграв за "Айнтрахт" 22 матчі, але тільки 9 разів вийшов в старті. Це не завадило йому забити 8 м'ячів (4 після виходу на заміну). І по середній кількості голів за гру він поступався тільки Роберту Левандовському.

Ковач за кілька місяців зумів зробити те, чого не домоглися в "Бенфіці". Він навчив Йовича грі на топ-рівні. Ковач часто лаяв футболіста за недоробки в обороні і закликав більше бігати.

"Мені потрібен був хтось на кшталт Ніко, він розбудив мене. Я всім йому зобов'язаний. Він вимагає працювати на максимумі. Що стосується претензій по грі в обороні, то я теж знав, що повинен щось змінити в своїй грі. Тепер подорослішав, повністю згоден з тренером".

Цього сезону у Йовича вже 9 м'ячів - він найкращий бомбардир бундесліги.

Зараз ви читаєте новину «20-річний гравець встановив унікальне досягнення в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути