Ексклюзиви
неділя, 24 квітня 2011 21:19

"Алекс Матерухін — один з найкращих гравців чемпіонату світу"

"Алекс Матерухін — один з найкращих гравців чемпіонату світу"

Після перемоги над збірною Польщі з рахунком 3:2 Велика Британія мала шанси стати переможцем чемпіонату світу з хокею у першому дивізіоні. Все вирішувалося у матчі Україна — Казахстан.

"Ми пишаємося собою, - каже "Gazeta.ua" Корі Нейлсон (у синій формі на фото), захисник збірної Великої Британії та команди "Ноттінгем Пантерс". - На чемпіонаті ми показали хороший хокей, зіграли з трьома дуже сильними командами — Україною, Казахстаном та Польщею. Лише у матчі з казахами ми зазнали невдачі."

З Корі говоримо за пів години до початку вирішального матчу турніру перед входом у Палац Спорту. У цей час гравці збірної Великої Британії спілкуються зі своїми вболівальниками.

"Ми дуже вдячні своїм фанам, які приїхали з Об'єднаного Королівства підтримати нас на турнірі. Вони дуже голосно вболівали за нас під час усіх нашим матчів. Ми вирішили віддячити їм і подарували свої ігрові светри. Вони дуже щасливі.

Подивимося як сьогодні пройде гра України з Казахстаном. Можливо, результат матчу зробить нас чемпіонами. Все може статися. Хочемо подивитися гру всією командою у залі. Кілька хлопців спробують роздобути щось перекусити і ми всі спробуємо повернутися в зал якомога швидше. Сподіваємося на хороший для себе результат. Україна — дуже сильна команда. Щоб перемогти її ми показали свою найкращу гру. Це було не так просто.

Ми вболіватимемо за вашу збірну. Якщо Україна переможе з різницею в 1-3 шайби, то ми станемо чемпіонами. Крім того, у складі українців грає мій близький друг Алекс Матерухін. Колись давно ми виступали за одну команду. Він — хороший хлопець. Це один з найкращих гравців цього турніру."

Цікавлюся наскільки хокей популярний у Великій Британії.

"Це, насамперед, футбольна країна. Але хокей розвивається в правильному напрямі. Якщо б ми виграли "золото" на цьому турніру, то у хокейні програми почали б вкладати великі грошей. Звичайно, це не провідний вид спорту у Британії, але на матчі моєї команди "Ноттінгем" збирається по шість тисяч глядачів на кожну домашню гру" (трохи більше вміщує київський Палац спорту).

Підтримка британців не допомогла Україні. Казахстан переміг в овертаймі — 3:2 і здобув путівку в елітний дивізіон. Українці стали третіми, а британці повезли додому срібні нагороди.

До речі, Матерухіна визнали найкращим форвардом турніру, а голкіпер Великої Британії Стефен Мерфі став найкращим серед голкіперів.

Зараз ви читаєте новину «"Алекс Матерухін — один з найкращих гравців чемпіонату світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути