Ексклюзиви
субота, 06 листопада 2010 16:56

Збірна Ісландії хоче виграти Євро-2011

Збірна Ісландії хоче виграти Євро-2011
9 листопада у данському Ольборзі відбудеться жеребкування фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи 2011 року. Збірна України разом з Англією, Швейцарією та Білоруссю потрапила в число "несіяних". "Сіяними" будуть команди Чехії, Іспанії, Ісландії та господарі першості данці.
- Нам все одно проти кого грати. Я думаю, ми можемо перемогти будь-кого. - каже "Gazeta.ua" 20-річний Йохан Берг Гудмундссон, нападник голландського АЗ та молодіжної збірної Ісландії. - У відборі на Євро-2011 ми перемогли діючого чемпіона континенту, Німеччину, а в стикових матчах двічі обіграли Шотландію.

Серед усіх учасників турніру я б виділив англійців та чехів. У них сильні збірні. У відбірному раунді ми двічі програли чеським одноліткам. Вони зайняли перше місце у нашій групі. Чи хотів би я зіграти з Україною? Без проблем.

Ісландія вперше гратиме у фінальній частині чемпіонату Європи. Яке завдання поставили перед командою?

- Перед нами стоїть мета вигравати кожен матч у Данії. Якщо ми виконаємо цей план, то станемо чемпіонами Європи. Потрапляння на Олімпіаду-2012 в Лондон ми розцінюємо як завдання-мінімум. Я думаю, це нам цілком під силу.

Правда, що наставник "молодіжки" Ейольфур Сверіссон залучав гравців національної збірної?

- Так. Він міг викликати будь-якого футболіста, який за віком підходив молодіжній команді. На стикові матчі проти Шотландії з національної команди відрядили сімох гравців. У нас зібрався дуже сильний колектив.

В який футбол грає ісландська "молодіжка"?

- У нас технічна команда, м'яч постійно перебуває внизу. Також у нас дуже міцний та надійний захист. Ми швидко переходимо з оборони в атаку і навпаки. Зазвичай граємо за схемою 4-3-3. Правий і лівий центральні півзахисники виконують роль опорників. Центральний хавбек розташовується ближче до нападаючих.

У своїй відбірній групі ми забили найбільше м'ячів - 29. Ми дуже любимо атакувати і постійно намагаємося контролювати м'яч. Також ми не закриваємося в обороні для втримання потрібно рахунку.

Наш наставник хоче, щоб ми грали в яскравий футбол, дозволяє імпровізувати на полі. Він вірить у нас. Це, мабуть, основна причина нашого успіху. У нас дуже хороша атмосфера в команді, на матчі ми виходимо розслаблені.

Розкажіть про лідерів команди?

- В Ісландії виросло дуже хороше покоління футболістів. Багато гравців "молодіжки" грають у чемпіонатах Англії, Шотландії, Бельгії, Норвегії та Данії. Півзахисник Гульфі Тор Сігурдссон виступає за німецький "Хоффенхайм". Його купили за 7 мільйонів євро в англійського "Редінга". Це один з найкращих наших гравців. Ми з Колбі (нападник Колбейн Сігторссон) граємо за АЗ. Я став найкращим бомбардиром команди у відборі, у дев'яти матчах забив шість м'ячів. Проте головна наша сила не в індивідуальній майстерності, а в командній грі. Можна сказати, що у нас команда-зірка.

Команда отримала премію за вихід на Євро-2011?

- Ні. У нас так не заведено. Ми намагаємося показувати нашу найкращу гру і робимо це заради футболки збірної.

Як в Ісландії відреагували на ваш успіх?

- Ми стали героями, - сміється Гудмундссон, - Ісландія — маленька країна і всі за нас вболівали. Президент назвав нашу участь у Євро-2011 епохальною подією у спортивному житті держави. Добре, що чемпіонат проходитиме в Данії. Думаю, чимало ісландців приїдуть нас підтримати. Крім того, там живе багато наших співвітчизників. Словом, у нас буде хороша підтримка. Хлопці у команді навіть жартують, що ми гратимемо на домашньому Євро.

Чемпіонат Європи відбудеться у данських містах Орхус, Хернінг, Ольборг і Віборг з 11 по 25 червня.
Зараз ви читаєте новину «Збірна Ісландії хоче виграти Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути