Ексклюзиви
четвер, 14 жовтня 2010 02:45

"Молодіжка" зіграє на Євро-2011

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Футболісти молодіжної збірної України, святкуючи успіх, підкидають у повітря головного тренера команди Павла Яковенка
Футболісти молодіжної збірної України, святкуючи успіх, підкидають у повітря головного тренера команди Павла Яковенка

У вівторок молодіжна збірна України у Києві програла голландським одноліткам другий матч плей-офф за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи — 0:2. Наприкінці першого тайму гол забив нападник Бас Дост. Після перерви відзначився півзахисник Джон Ґоссенс. У Роттердамі "жовто-сині" перемогли — 3:1 і стали переможцями протистояння завдяки більшій кількості виїзних м'ячів.

16-тисячний стадіон ім. Лобановського заповнений ущерть. Один із секторів займають солдати. Останні квитки на гру продали ще в обід. Коштували 10–40 грн.

В одному з центральних секторів сидять уболівальники збірної Нідерландів. Мають національні прапори і шарфики. Один фанат одягнув на голову оранжевий ковбойський капелюх.

Голландець 54-річний Джон усміхається до стюарда, показує великий палець.

— Нідерланди програли свою путівку на Євро-2011 у першому матчі. Сьогодні хочеться побачити красивий футбол у виконанні двох команд. — каже Джон. — Більше року живу в Києві. Працюю у посольстві Нідерландів. Уболіваю за "Твенте". Там грає один із лідерів "молодіжки" Люк де Йонґ. Часто приходжу на стадіон "Динамо". Коли кияни грали з "Аяксом", підтримував "динамівців", бо амстердамський клуб не люблю.

Виходять команди. Денис Бойко та ще кілька гравців "молодіжки" хрестяться. Із центру поля розпочинають українці. Наставник голландців Корнеліус Пот зробив шість замін порівняно з першим матчем. В українців травмованого Ракицького замінив Путівцев.

Перший тайм Павло Яковенко проводить на ногах. Пот підводиться з місця кілька разів. У другому таймі стоїть ледь не вся лава запасних Нідерландів.

Наприкінці першого тайму гості забивають. Автор гола Бас Дост біжить до лави запасних і показує два пальці. Стільки гостям іще треба забити, щоби поїхати до Данії.

На 57-й хв. у ворота Бойка залітає другий м'яч. Ґоссенс пробиває із 18 м. Запасні гравці рвуться на поле, їх стримує резервний арбітр.

На 71-й хв. на газон із центральної трибуни летить пластикова пляшка з водою. Гру призупиняють на кілька хвилин. Із другої спроби хтось із голландців ногою вибиває пляшку за межі поля. Через 17 хв. ситуація повторюється.

— Щось влучило мені в голову. — каже після матчу засмучений Тім Крул, 22 роки, голкіпер збірної Нідерландів. — На Євро мали поїхати ми, а не Україна. Наша збірна сильніша.

Капітан гостей продовжує гру. Арбітр додає 3 хв. Усі вболівальники додивляються матч стоячи. Після фінального свистка українці підкидають у повітря Яковенка, міняються футболками з голландцями. Капітан Тарас Степаненко кличе гравців на коло пошани. Вони дякують фанам за підтримку. За воротами запалюють феєрверк.


Повторний поєдинок плей-офф молодіжного чемпіонату Європи


Україна — Нідерланди — 0:2

(перший матч — 3:1)


Україна: Бойко, Бутко, Путівцев, Кривцов, Селін, Степаненко, Чеснаков (Гармаш, 58), Морозюк, Коноплянка (Голодюк, 54), Ярмоленко, Зозуля.

Тренер: Павло Яковенко.

Голи: Дост (45), Ґоссенс (57).

Зараз ви читаєте новину «"Молодіжка" зіграє на Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути