субота, 09 червня 2012 18:41

Шарові футболки, зозулиця для Шевченка: збірна України провела відкрите тренування
13

Фото: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Цього тижня збірна України провела відкрите тренування на полі стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського. Щоб зацікавити якомога більше вболівальників організатори зробили вільний вхід і пообіцяли кожному футболку національної команди. Але навіть така приманка не зібрала повних трибун. На 16-тисячній арені пустували сектори за воротами.

Тренуванню передувала прес-конференція Олега Блохіна. Там був повний аншлаг. Шведських журналістів було не менше, ніж українських. Біля Олега Володимировича виріс просто ліс мікрофонів, їх було близько 15. Блохін був у гарному гуморі, багато жартував. Розповів, що всі 23 гравці здорові і готуються до матчу зі шведами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Блохіна пошила сукню з форми збірної України

"Підтримайте національну збірну", - сказав Блохін після півгодинної прес-конференції і відправився на поле.

Повернемось до шарових футболок. Дехто з вболівальників, так само як і журналістів, тримали у руках по 5 пакетів. Декому не дісталось нічого, особливо іноземцям. Поки вони розібралися у ситуації, футболок вже не стало. Якось негарно вийшло.

Тренування збірної перервалось на хвилину, коли Андрію Шевченку вручили зозулицю, яка місяць перебувала у стінах Києво-Печерської Лаври. Ведучий тренування Микола Васильков назвав оберіг українською вувузелою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давно не бачив стільки журналістів" — Воронін

Дещо незрозумілим був національний гімн України у виконані одного з переможців популярного телепроекту. Точніше, не сам гімн, а той факт, що футболісти намотували кола по стадіону, коли хлопець співав "Ще не вмерла України..."

Відзначимо, що найбільшу увагу до себе привернула Ірина Блохіна. Білявка була у сукні, яку сама пошила із форми збірної України. Прийшла на тренування разом із чоловіком Ларсоном.

Після тренування футболісти збірної були не надто щедрими на коментарі для журналістів. Не всі навіть захотіли давати вболівальникам автографи. З пресою поговорили Анатолій Тимощук і Андрій Воронін. Саме ці футболісти раніше скаржилися в інтерв'ю на брак уваги з боку ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Футболісти думають про Євро, а не про преміальні" - Блохін

Після тренування запитуємо прес-аташе збірної Олександра Гливинського, скільки журналістів відвідало команду під час австрійського збору.

"Одного разу приїхав канал "Футбол". Потім журналісти каналу "2+2". На товариських матчах збірної репортерів було більше — по 20 на кожному. Це трохи мало, особливо на фоні шведських кореспондентів. Їх було близько п'яти. Загалом наші медіа-заходи відвідували 10 іноземних представників ЗМІ. Можливо футболісти відчували брак уваги. Але, якщо редакція не дає відрядження журналісту, то як він може поїхати? Це зрозуміло. Така у нас ситуація в країні.

Сьогоднішнім відкритим тренуванням задоволений. У збірної гарний настрій. Футболістів підтримують вболівальники, кожна вдала дія під час ігрової серії викликає реакцію на трибунах. Це вже дало можливість відчути дух чемпіонату Європи."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я розумію чого країна чекає від збірної" - Блохін

Запитуємо чи Гливинський також отруївся на зборах команди.

"Я - ні, а команда трохи отруїлася, але зараз вже все нормально."

Нагадаємо, матч Україна - Швеція пройде 11 червня у Києві на НСК "Олімпійський". Початок гри - 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Шарові футболки, зозулиця для Шевченка: збірна України провела відкрите тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути