субота, 12 листопада 2011 13:34

Голепад на "Олімпійському": збірні України та Німеччини зіграли внічию
23

Фото: Reuters

Національна збірна України з футболу дебютувала на оновленому НСК "Олімпійський". У п'ятницю, 11 листопада (11.11.11) команда Олега Блохіна зіграла внічию з Німеччиною, одним із фаворитів майбутнього Євро-2012. Матч закінчився з рахунком 3:3.

Перед матчем спекулянти продають квитки по 200 (за воротами та біля кутових прапорців) та 400 гривень (центральні трибуни). Хто дуже старався, то міг виторгувати "тікет" за 150 гривень. У касах залишилися квитки по 600 гривень. До них стоять невеликі черги, але рухаються дуже повільно.

70-тисячний "Олімпійський" вболівальники заповнюють майже повністю. Вільні сидіння видніються лише на кількох секторах.

Додамо, що збірна України грала з Німеччиною у новій формі, яку презентували тільки на початку тижня. У цій формі команда виступатиме на Євро-2012.

У магазинчиках на території стадіону нову футболку збірної продають по 400 гривень. Дитяча коштує удвічі дешевше — 200 гривень. За стільки ж можна придбати шарф. А от футболку німецької збірної оцінили у 700 гривень. Вболівальники підходять, уточнюють чи ціни у гривнях і роздратовані йдуть на стадіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не втримала перемогу над Німеччиною у першому матчі на "Олімпійському"

Там їх чекають приємніші новини. Туалети у порівнянні із церемонією відкриття стадіону, стали чистішими. У фаст-фудах асортимент розширився, а ціни стали трішки дешевшими.

"Додалися соуси, майонези, стало більше булочок. Ціни впали практично на все. Найбільшим попитом користується пиво, гамбургери, хот-доги," - кажуть нам у фаст-фуді.

"Сподіваюсь Україна переможе. А потім і збірна Голландії виграє у німців. Зазвичай я буваю на всіх поєдинках своєї команди, але зараз я в Україні, - розповідає голландський журналіст зі щоденної національної газети. - Тиждень я провів у Польщі. Вони справді готові до Євро-2012. Думав, у вас ситуація складніша, але коли побачив цей красень-стадіон, то зрозумів, що Україна теж гідно проведе турнір. На Євро моя збірна базуватиметься у Кракові, але свої матчі проводитиме або у Гданську, або у Харкові. Це ще не відомо остаточно. Мені треба написати два великі матеріали у свою газету про ці два міста. Саме тому я їду у Харків, там у мене заплановано багато зустрічей з політиками, фанами та функціонерами".

Голландський колега приїхав в Україну вперше. Після розмови говорить російською "Спасибо".

"Очікую побачити хороший матч. - каже екс-наставник київської "Оболоні" Сергій Ковалець. - Сьогодні у нас футбольне відкриття стадіон. У гості приїхала сильна збірна. Результат для нас у будь-якому випадку буде позитивним. На матч прийшов із дружиною, сином та друзями. На відкриття стадіону ми також ходили. Це дуже хороша арена. Добре, що ми приймаємо Євро. Тепер у нас будуть стадіони європейського рівня."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моменти збірної України були якісніші за німецькі" - Михайличенко

Автором першого голу на "Олімпійському" стає Андрій Ярмоленко. Футболіст київського "Динамо" відзначається на 28 хвилині зустрічі. Капітан бундестіму Маріо Гомес, для якого матч проти України став 50-м у національній команді, намагається завести партнерів.

На 36 хвилині Євген Коноплянка подвоює рахунок. На радощах Юрій Калитвинцев обнімається з Блохіним. Через дві хвилини Тоні Кроос забиває гол у відповідь. Німці майже не святкують взяття воріт. Ведуть себе дуже стримано.

Гості отримують гол у роздягальню від Сергія Назаренка. Футболіст замінив дебютанта Романа Безуса. Дехто з уболівальників кидає у повітря шапки. І, мабуть, дарма. Другий тайм вийшов дуже холодним. Досвідчені глядачі гріються кавою з коньяком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України вперше ступила на поле "Олімпійського"

Після перерви забивали тільки гості — Сімон Рольфес та Томас Мюллер. Рахунок став — 3:3. Після одного з епізодів Блохін зі злості ледь не вдарив ногою по своєму кріслу. До речі, лавки запасних були без даху. Їх пересунули ближче до поля, а дах залишився на місці.

Після фінального свистка футболісти влаштували обмін футболками. Тимощук помінявся з одноклубником Мюллером. Українці дякували вболівальникам за підтримку.

Блохін і Льов нічим не обмінювалися, лише потисли руки. Прес-конференція Олега Володимировича закінчилася майже біля першої ночі. "Я б поговорив з вами ще, але потрібно вести команду на базу", - сказав Блохін.

15 листопада збірна України зіграє у Львові з Австрією.

Зараз ви читаєте новину «Голепад на "Олімпійському": збірні України та Німеччини зіграли внічию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути