Ексклюзиви
понеділок, 16 вересня 2019 12:41

У Зеленського відмовилися перекласти його виступ

У Зеленського відмовилися перекласти його виступ
Президент Володимир Зеленський виступав на інтернет форумі 23 травня російською мовою Фото: korrespondent.net

Львівський активіст Святослав Літинський програв суд Офісу президента. Подав позов після відмови перекласти українською російськомовний виступ Володимира Зеленського на IForum.

За словами Літинського, він спершу не отримав відповіді на звернення. Більш ніж за 30 діб, коли подав позов до суду, представники Офісу президента відповіли, що перекладу не надаватимуть. Про це чоловік розповів порталу Zaxid.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" не виконала першу обіцянку

У позовній заяві до Львівського окружного адміністративного суду просив визнати протиправною бездіяльність Офісу президента щодо неналежного розгляду звернення громадянина та надати письмовий переклад виступу.

Суддя Ростислав Москаль відмовив у задоволенні позовних вимог активіста. У самому Офісі затримку пояснили реорганізацією Адміністрації. Також зазначили, що здійснення перекладу виступів глави держави на заходах, які не пов'язані із реалізацією ним владних повноважень, не передбачено законом.

У рішенні установи вказано, що на офіційному сайті президента оприлюднено дві публікації щодо виступу. Тому твердження позивача є безпідставним.

Святослав подаватиме апеляцію.

Голова громадської організації "Незалежні" 37-річний Святослав Літинський виграв позов до Харківської міської ради 11 січня 2019-го. Бореться за те, щоб чиновники послуговувалися державною мовою. Із проханням підтримати його заяву за скасування статусу регіональної мови для російської у Харкові він звернувся до Львівського окружного адміністративного суду.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відмовилися перекласти його виступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути