вівторок, 29 жовтня 2019 13:31

У США збільшилась кількість охочих вчити українську

У США збільшилась кількість охочих вчити українську
Школа при православній церкві святого Михаїла у Сан-Франциско зберігає та передає дітям українські традиції Фото: ukrainian.voanews.com

Українська школа у Сан-Франциско набрала рекордну кількість дітей із часу заснування. Цьогоріч заклад відвідують 55 учнів. Загалом у США існує близько 40 подібних шкіл.

Діти вивчають українську мову, літературу, історію та біблійні уроки, щоб не забувати про власне коріння. Додаткові заняття - сценічне мистецтво та культура. У закладі міста працює 12 професійних вчителів, повідомляє Голос Америки.

Приміщення для школи безкоштовно з 2014-го надає міська церква святого Михаїла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки шкіл збираються українізувати

"Ми розуміємо, що це необхідно для цих дітей, ми не дивимось на те, чи прийдуть вони до церкви, чи не прийдуть. Ми турбуємось, щоб діти пам'ятали про своє коріння, звідки вони родом. Школа відкрита для всіх. У нас тут немає поділу, чи належиш до нашої парафії, чи ні, чи ти католик, чи православний. Всі можуть приходити до нашої школи", - каже настоятель православної церкви святого Михаїла отець Георгій.

Директор школи Андрій Шегера розповідає, що навчання починали лише з 6 дітей. Школу постійно підтримують батьки учнів і представники української громади.

У Загребі, Хорватія, розпочинають роботу класи з вивчення української мови і культури. Заняття проводитимуться по суботах у приміщенні школи OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića за адресою ul.Bogišičeva, 13.

Зараз ви читаєте новину «У США збільшилась кількість охочих вчити українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути