Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2020 17:34

У "Слузі народу" поділилися планами щодо мовного закону

У "Слузі народу" поділилися планами щодо мовного закону
Потураєв заявив, що мовного закону не переглядатимуть, однак не виключає пролонгування введення в дію мовних квот на телебаченні. Фото: espreso.tv

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв запевнив, що інформація про перегляд мовного закону не відповідає дійсності.

"Ніякого перегляду закону про мову не буде в принципі. Ми не хочемо збурювати суспільство", - зазначив нардеп в інтерв'ю "Главкому".

При цьому підтвердив, що певні пропозиції щодо відтермінування, а не зміни застосування квотних норм мовного закону надходили, але їх вирішили не підтримувати. Натомість підкреслив, що це була обґрунтована позиція.

"Так, як ми проголосували закон про землю щодо відтермінування введення його в дію до наступного року, так само ми могли б продовжити пільговий період, - каже Потураєв. - Тому що на середину березня на рекламному ринку – мінус 30%. І це лише початок. Немає рекламодавця. Немає чим фінансувати переклади. Це ж теж треба розуміти, а не кричати, що це зрада".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Зеленським судяться за порушення мовного законодавства

"Власники великих і місцевих телеканалів уже зараз лякають, що через запровадження квотних норм українці можуть залишитися "сам на сам з московськими і промосковськими каналами", бо на створення "проукраїнських каналів грошей немає де взяти". На відміну від тих інформаційних каналів великі розважальні канали – це дорога штука. Можливо, ми колись повернемось до тієї ідеї, щоб просто в перехідних положеннях трохи пролонгувати квоти. Але лише на пів року, можливо, трохи більше", - запевняє нардеп.

Раніше комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав ініціативи депутата Максима Бужанського змінити мовну частину закону про освіту. Розгляд законопроєкту відклали. Він передбачає зміни в закони про мову і про освіту і переносить з 2020-го на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" поділилися планами щодо мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути