понеділок, 11 червня 2018 10:56

У Міносвіти визнали дискримінаційним вираз "солов'їна мова"

У Міносвіти визнали дискримінаційним вираз "солов'їна мова"
У Міносвіти провели аналіз підручників. Фото: Facebook

"Дискримінаційні висловлювання" знайшла експертиза Міносвіти в українських підручниках.

Міністерство радить не називати українську мову "солов'їною". Заявили, що це - "дискримінація за етнічною ознакою", написав політичний оглядач Олександр Аронець, передає "Вголос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніцой прирівняла Гриневич до Табачника

"Докотились до того, що теперішній міністр освіти Лілія Гриневич гірша за українофоба Табачника. На сайті МОН розміщено рекомендації, де зокрема рекомендується не називати нашу мову - "солов'їною", адже це дискримінація за етнічною ознакою. Мовляв, такі вірші дискримінують тих, для кого рідною мовою є не українська, звісна річ - росіян. Уявіть собі, що було б з авторами подібних "рекомендацій" у Франції, Італії, Чехії, ба, навіть у Британії та Росії! В Міносвіти системно працює п'ята колона Кремля. Якщо Гриневич і Ко не підуть, наслідки будуть просто катастрофічні", - пише Аронець.

Із навчальних планів українських вузів вилучають майже усі гуманітарні дисципліни, зокрема українську мову за професійним спрямуванням. Про це заявив професор Національного університету біоресурсів і природокористування України Сидір Кіраль. Він звертався до віце-прем'єра з гуманітарних питань В'ячеслава Кириленка і міністра освіти Лілії Гриневич з пропозицією, аби викладання української мови за професійним спрямуванням завершувалося держіспитом із видачею сертифіката про рівень володіння державною мовою, який би надалі давав право випускникам вузів обіймати відповідно державні посади.

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти визнали дискримінаційним вираз "солов'їна мова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути