четвер, 21 грудня 2017 14:39

Скільки українців виступають проти двомовності - опитування

Скільки українців виступають проти двомовності - опитування
Проти державної російської виступають 63%. Фото: durdom

63% українців не підтримують надання російській мові статусу державної.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

42% респондентів однозначно не підтримують надання російській мові статусу державної, 21% - скоріше не підтримують, 16% - скоріше підтримують ініціативу, 13% - однозначно підтримують надання російській мові статусу державної. 8% не змогли відповісти.

Найбільше всього підтримки у ідеї двомовності на сході України - 44% і на півдні - 40%. У центральних областях ініціативу підтримують 26% опитаних, на заході - 14%. У всіх регіонах більше противників двомовності. На сході їх 27%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про державну мову треба прийняти невідкладно

Серед прихильників майже всіх політичних партій люди, що підтримують надання російській статусу державної в меншості. Серед електорату партій "Самопоміч", "Громадянська позиція" і "Свобода" їх 13%, 14% і 16%. Серед прихильників "Опозиційного блоку" - 45% проти - 50%. Лише серед електорату партії "За життя" прихильників російського державного 50% (проти 47%).

Соціологічне дослідження проводилося 22-30 листопада 2017 року. Опитали 2000 респондентів - жителів України у віці від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.

50, 5% населення України використовують українську мову. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного соціологічними центрами КМІС, "Рейтинг", Socis і Центром Разумкова.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців виступають проти двомовності - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути