четвер, 28 січня 2021 16:18

Радіостанцію оштрафували за порушення мовних квот

Радіостанцію оштрафували за порушення мовних квот
У ефірі радіо має бути не менше 35% українських пісень Фото: pexels.com

28 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіо Best FM за порушення мовних квот. Обсяг пісень українською мовою в ефірі станції становив менше як 35%.

"Під час проведення перевірки стало відомо, що 2 лютого 2020 року радіостанція Best FM поширила в ефірі пісні державною мовою обсягом 29,91 відсотка. Це менше, ніж визначена законодавством квота", - йдеться в повідомленні Нацради.

Телерадіоорганізації мусять забезпечувати частку пісень державною мовою, що становить не менше як 35% загального обсягу, поширеного протягом доби. А також не менше ніж 35% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 07:00 та 14:00 і між 15:00 та 22:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мову: коли почнуть штрафувати порушників

Мовник порушив вимоги Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Протягом 30 днів має сплатити до державного бюджету України штраф у розмірі 12 485 грн - 5% загальної суми ліцензійного збору.

Радіо зобов'язали увідповіднити свою діяльність до вимог чинного законодавства.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу ZIK за ненормативну лексику, що пролунала в ефірі 12 грудня 2019 року під час брифінгу МВС у справі про вбивство Павла Шеремета.

Під час брифінгу представники Міністерства внутрішніх справ демонстрували аудіозаписи телефонних розмов з лайкою та обсценною лексикою.

Зараз ви читаєте новину «Радіостанцію оштрафували за порушення мовних квот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути