вівторок, 31 серпня 2021 11:07

Викладачів звільнили за критику мовного закону

Викладачів звільнили за критику мовного закону
Депутатка отримала відповідь щодо звільнення викладачів. Фото: facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage

Народна депутатка Наталія Піпа повідомила про звільнення викладачів за українофобські заяви.

Вона отримала відповідь від Державної служби якості освіти України щодо Євгенії Більченко, Сергія Шубіна й Дениса Ситнікова

"Я не "поліція моралі". А людина, яка любить свою країну, мову, історію. Уболіваю за нашу освіту й роблю все можливе, щоб її покращити. За кілька днів студенти повернуться до навчання. І я не хочу, щоб на восьмому році війни вони чули від певних викладачів, що "українська мова - блювота", "мовний закон - лімфовузол на тілі онкохворої американської колонії", а "Крим - це Росія", - написала Піпа у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекривляв українську: працівник харківського кафе вляпався у скандал

"Більченко - відсторонена від роботи, а з 20 вересня 2021-го звільнена з посади професора кафедри культурології та філософської антропології Національного педагогічного університету імені Драгоманова.

Шубіну оголошено догану, розглядається рішенння щодо звільнення з посади завідувача кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту НУ "Одеська юридична академія".

Ситнікова звільнили з 31 серпня 2021 року з посади доцента кафедри цивільно-правових дисциплін Одеського національного університету імені Мечникова", - повідомила Піпа.

Кандидат у мери Харкова Михайло Добкін пообіцяв повернути вивчення російської мови в школах міста. Він заявив, що діти нарівні з українською класикою мають читати й російську.

Зараз ви читаєте новину «Викладачів звільнили за критику мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути