середа, 30 січня 2019 11:03

Показали, як вивчають українську мову в американських садочках

Показали, як вивчають українську мову в американських садочках
У Філадельфії діє український дитячий садочок Фото: voanews.com

Українська громада американського міста Філадельфія створила освітньо-культурний центр. У ньому працюють більше 30 організацій.

"Маємо садочок, українську школу, кредитну спілку, Союз українок. Є бібліотека, 3 хори, окремо дитячий хор, Пласт і Спілка української молоді", - розповідає "Голосу Америки" президент центру Андреа Жаровська.

Для наймолодших тут працює дитячий садочок "Світличка". У ньому всі вихователі з України, мають педагогічну освіту та спілкуються виключно українською. Батьки цінують це.

"Для нас важливе питання української мови та культури. В американській школі багато забувається. Але якщо діти мають основну базу до 5-6 років, то українська мова все-таки лишається", - каже мама Іванна Плахта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україномовний дитячий журнал почали видавати в Угорщині

Поглиблюють знання мови, історії та традицій випускники дитячого садочку у суботній школі. При ній працює молодіжний громадський центр – для суспільно активних учнів.

"Ми повинні плекати наших дітей, робити їх свідомими громадянами і давати їм поштовх для того, щоб вони йшли у велику політику. Вирішили, що ми закцентуємо увагу на наших дітях-підлітках. Тому був створений спеціальний громадський клуб при українській школі. До нього увійшли діти-підлітки, які цікавляться громадським життям. Потрошку-потрошку їх не тільки почало цікавити спілкування з конгресменами, з представниками уряду і так далі. Вони почали з нами їздити на зустрічі в Конгрес. Вони проявляють дуже великий інтерес, активність, і я сподіваюсь, що ми ростимо, свого роду, майбутніх конгресменів чи сенаторів", - каже громадська активістка Ірина Мазур.

Учні київської школи №112 ім. Тараса Шевченка запустили челенж #УкраїнськаЦеМодно.

Вони зняли відеоролик, який за 3 дні зібрав 500 тис. переглядів лише на сторінці Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як вивчають українську мову в американських садочках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути