середа, 16 березня 2016 19:55

Петиція про заборону російського контенту зібрала понад половину підписів
6

Заклик українських митців "Закрити український ефір для відео- та аудіотоварів РФ!" вже зібрала понад 50% необхідних підписів з необхідних 25 тисяч. До кінця терміну підписання петиції залишається зібрати близько 12 тисяч підписів за 43 дні, - повідомляє Gazeta.ua з посиланням на ТЕКСТИ.

28 січня українські діячі культури звернулися до президента Порошенка з вимогою закрити український ефір для російського контенту, а також заборонити імпорт будь-якої відео- та аудіопродукції, виготовленої на території Російської Федерації чи російськими компаніями.

 

Ініціаторами звернення й петиції стали фронтмен гурту "Kozak System" Іван Леньо, лідер ВВ Олег Скрипка, Андрій Середа з "Кому Вниз", Сергій Фоменко з "Мандрів", сестри Тельнюк, письменники брати Капранови, музикант і художник Антін Мухарський, казкар Сашко Лірник. Вимоги митців підтримала громадськість.

Щоб допомогти всім охочим підписати петицію, активісти руху "Відсіч" створили докладну інструкцію.

Хто ще не підписував петицій до Президента, має почати з пункту 1. Хто вже підписував, але ще не проходив новозапровадженої перевірки даних, має почати з пункту 3. А хто вже підписував і проходив перевірку — з пункту 5.

1. Перейдіть на сторінку петиції. У верхньому правому кутку натисніть "Реєстрація". Введіть свою електронну адресу, придумайте пароль і введіть його двічі, далі введіть запропоновані символи, нижче поставте позначку та натисніть "Наступний крок".

 

2. Електронною поштою до Вас прийде лист активації. Перейдіть запропонованою в листі ланкою.

 

3. Щоб підтвердити, що Ви є реальною людиною, потрібно одноразово пройти додаткову перевірку даних, яку нещодавно запровадили на сайті петицій. Це можна зробити за допомогою податкового (ідентифікаційного) номера. Це цілком безпечно, адже номер і так відомий державі. Виберіть у меню "За допомогою податкового номера". У розширеному вікні введіть своє прізвище, ім'я та по батькові, введіть свій ідентифікаційний номер, поставте позначку і натисніть "Перевірити".

 

4. Впродовж двох днів Ви отримаєте електронною поштою підтвердження реєстрації. Перейдіть ланкою в листі.

 

5. Увійдіть в обліковий запис: введіть свою електронну адресу, пароль, запропоновані символи й натисніть "Увійти".

 

6. Тепер Ви можете підписувати петиції.

"Якщо петиція набере досить голосів — у нас буде дуже вагомий аргумент для тиску на владу. А якщо не набере — аргумент з'явиться в наших ворогів, які хочуть зберегти в Україні все російське й побудувати тут "русскій мір". Не легковажте! Підпишіть петицію та запропонуйте своїм друзям підписати її, запросивши їх на цю подію", - заохочують до активності на сторінці руху "Відсіч".

Президент Петро Порошенко вже підтримав цілу низку петицій, які зібрали необхідні підписи. Наприклад, петиції про вилучення з українських паспортів дублювання російською мовою, про позбавлення громадянства за сепаратизм, про позбавлення депутатів мандату за прогули, про скасування грошової застави для корупціонерів тощо.

Зараз ви читаєте новину «Петиція про заборону російського контенту зібрала понад половину підписів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути