Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2016 15:45

Не всі радіостанції дотримуються мовних квот - інфографіка

Моніторинг сьогоднішніх українських пісень на радіостанціях провів рух добровольців "Простір свободи". Експертна група з 07:00 до 14:00 слухала 6 радіостанцій - "Хіт FM", "Люкс FM", "Наше радіо", "Шансон", "Авторадіо", "Мелодія".

"Із шести радіостанцій – п'ять дотрималися квот. На радіостанції "Хіт FM" прозвучало найменше українських пісень, кількість україномовного продукту не досягла бажаних 25 відсотків", - зазначив координатор проекту "Становище української мови" Сергій Стуканов на конференції в УНІАН.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авраменко у прямому ефірі прочитає для українців диктант

25 жовтня група добровольців із "Простору свободи" моніторила ці ж радіостанції. Середній показник українських пісень на всіх радіостанціях тоді становив 10%.

В Україні набув чинності закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі. З 8 листопада кожна четверта пісня лунатиме державною мовою. Відповідний закон прийняли 16 червня. Його підтримали 268 народних депутатів. Закон установлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою від загального обсягу. Квоту 25% установили для телерадіоорганізацій, у чиєму ефірі музичні твори мовами Євросоюзу становлять не менш як 60%.

Зараз ви читаєте новину «Не всі радіостанції дотримуються мовних квот - інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути