Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2020 12:22

Нацрада проігнорувала зауваження щодо порушення мовних квот на "1+1"

Нацрада проігнорувала зауваження щодо порушення мовних квот на "1+1"
Нацрада проігнорувала звернення активістів. Фото: nrada.gov.ua

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проігнорувала звернення громадської організації "Відсіч", яка вимагала призначити позапланову перевірку телеканалу "1+1".

"Активісти організації під час моніторингу телеканалів зафіксували трансляцію в ефірі "1+1" серіалу "Кухня" російською мовою, що, на думку громадських активістів, порушує вимоги закону про мовні квоти на телебаченні", - повідомив у блозі для "Детектор медіа" колишній член Нацради Сергій Костинський.

Перший заступник голови Національної ради Валентин Коваль заявив про те, що "1+1" мав право транслювати "Кухню". Цей продукт вкладається в частку 25%, передбачену для передач, фільмів та серіалів іншими мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На межі - як канали виконують мовні квоти

"Але, наголошую, є пряма норма закону про телебачення і радіомовлення, яка вимагає дублювання або озвучування іноземних фільмів та серіалів саме українською мовою. І саме на підставі цієї норми Національна рада повинна була призначити перевірку мовнику", - вказав Костинський.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на 18 червня призначила позапланові перевірки радіостанціям "Перець FM" і "Радіо Шансон". Їх підозрюють у порушенні мовних квот.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада проігнорувала зауваження щодо порушення мовних квот на "1+1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути