Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2019 15:47

Нацрада прокоментувала створення державного російськомовного телеканалу

Нацрада прокоментувала створення державного російськомовного телеканалу
В Україні можуть створити міжнародний російськомовний канал. Фото: inlviv.in.ua

Ідею Офісу президента створити всесвітній російськомовний канал для посилення позицій України в інформаційному просторі прокоментував член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Найголовніше, щоб ці зміни не торкнулися "Суспільного мовлення". Тому що "Суспільне" рухається правильним шляхом, як це відбувається у Європейському союзі. У нас є 2 загальнонаціональних програми і понад 20 місцевих телеканалів і радіостанцій. Маємо 3 великі радіостанції - їх потрібно розвивати, збільшувати і надавати можливість для розвитку. Що ми і робимо.

Щодо російської мови, то тут підхід, який ми застосували, є абсолютно адекватний. Сьогодні телеканал іномовлення UA.TV, який є частиною мультимедійної платформи іномовлення, вже завдяки нашим дозволам мовить на межі з Кримом і вздовж лінії розмежування", - сказав він у інтерв'ю "Прямому".

Костинський звернув увагу на те, що UA.TV мовить на країни Європи, на арабські країни, на далекий Схід, США і Канаду.

"Тобто його завдання - різними мовами доносити інформацію про те, що відбувається в Україні. Для нас особливо важливо, що цей телеканал є в Донецькій і Луганській областях, у Херсонській області на межі з Кримом. Всі українські телеканали мають виконувати закон про квоти української мови. Ми маємо стверджувати українську як мову, що об'єднує всю країну. Це як зовсім інша операційна система. Тобто Росія працює на своїй операційній системі, а ми працюємо на власній, яка забезпечує зміцнення нашої державності. А завдання телеканалу UA.TV - створення програм російською мовою для тих громадян України, які проживають або на лінії розмежування, або на окупованій території, які, можливо, не хочуть чи не можуть сприймати таку інформацію", - додав Костинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схвалили стратегію розвитку мови

Завдання цього проекту - російською мовою розповідати про зміни, які відбуваються в Україні та про те, що насправді відбувається в Криму і на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Ми рухалися до того, щоб розбудувати власний інформаційний простір, який є частиною нашої суверенної держави. На фоні цього існують окремі спеціальні проекти, завданням яких є комунікація з окремими жителями тимчасово окупованих регіонів", - завершив Костинський.

В Україні створять всесвітній російськомовний канал. Він має сприяти посиленню позицій держави в інформаційній боротьбі.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада прокоментувала створення державного російськомовного телеканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути