четвер, 30 березня 2017 11:32

Мовне питання посварило шоумена і художника

Мовне питання посварило шоумена і художника
Антін Мухарський. Фото: L'officiel

Шоумен Антін Мухарський і художник Олександр Ройтбуд влаштували суперечку.

Мухарський розповів у Facebook про своє спілкування з російськомовним чиновником. Той впізнав Антіна в образі Ореста Лютого.

"Хотів послати його на х..., але чемно промовчав і усміхнувся. Україна переможе. Вільні й відповідальні громадяни переможуть олігархів, їхніх рабів та прислужників. Але питання з "рускоязичним насєлєнієм" однозначно треба буде якось вирішувати", - закінчив Мухарський свою розповідь.

Це привернуло увагу художника Олександра Ройтбурда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці відмовилися говорити українською

"Ну, я російськомовне населення, і що? Чи україномовних жлобів не буває? Або, потрапляючи у владу, представники обох мовних спільнот по-різному ведуть себе в харчовому ланцюжку?", - написав Ройтбурд під постом Мухарського.

"Не хочеться вірити, що ви теж "населення". Ні, не вірю, що Олександр Ройтбурд – населення", - відповів шоумен.

"Коло мого спілкування здебільшого російськомовне. Друзі, родичі. В Одесі - взагалі на 99 процентів, у Києві близько того. Жлобів серед них практично немає. Я, незважаючи на те, що особистість, належу до цієї соціальної групи. А "особистість" - то таке... як колись казав один мій однокурсник іншому, "я зараз не подивлюся, що ти особистість, і дам у ніс", - написав йому Ройтбурд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал показав програму, яка принижує українську мову

"Ну от, бачите, ви за своє право говорити російською мовою готові "дати в ніс". Це називається "російськомовне населення бореться за свої права". Далі більше - "нас гноблять", "геть хунту" і "Путін, введи війська". А я і кажу, що не факт, що кордон російського світу при такому ставленні держави до гуманітарної політики не пройде по Дністру, враховуючи Харків, Дніпро, Запоріжжя та Одесу з її 99 процентами людей, які розмовляють російською мовою. І, на жаль, вашої думки російськомовного представника одеської інтелігенції у даному випадку питати ніхто не буде, а просто зайдуть з градами і танками під егідою порятунку "російськомовних" бабусь у фіолетових беретах. Ми це вже проходили в Донецьку та Луганську. На жаль, урок не вивчено", - написав Мухарський.

Ройтбурд пояснив, що він сам проти давання в ніс і зовсім не відчуває себе під тиском, "толерантно ставиться до хунти". Лише просить обирати вирази, що не розколюють суспільство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українську мову не можуть вивчити або дебіли, або ліниві" - Мухарський

"З російськомовним населенням треба щось вирішувати" це провокаційна заява", - вважає Ройтбурд.

"З цього роблю суворий висновок — ті, які не здатні зробити над собою зусилля і вивчити мову або дебіли, або дефективні, або просто ліниві тварини. Варто відверто в цьому зізнатися і до вас не буде жодних претензій. Квола "трієчка" на право називатися громадянином України вам завжди буде забезпечена. І не треба впадати в істерики типу: "А-а-а-а-а-а, знову ці бандерлоги на нас наїжджають", - вважає Антін Мухарський.

Зараз ви читаєте новину «Мовне питання посварило шоумена і художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути