середа, 04 липня 2012 15:38

Фахівець-поліглот без російської не дотягує і до офіціанта

Фахівець-поліглот без російської не дотягує і до офіціанта

Ти можеш бездоганно знати всі мови світу, включно з державною, але без сякого-такого говоріння російською тебе не беруть навіть чай розносити. Де? В Самому центрі України, 2012 року. Про це свідичть допис користувачки мережі Facebook Наталії Воротченко, родом із Черкас. На нього я спершу натрапив у Живому журналі. Автор передрукував його із підзаголовком: "Як відомо, в Україні жорстко пригнічують російську і російськомовних".

"Друзі!!!! Сказати що я в шоці, то нічого не сказати((( Суть ось у чому... Моя доня, зараз знаходиться в пошуці роботи, для підробітку(!), не за фахом і не на постійно. Тобто розглядаються варіанти продавця, офіціанта, адміністратора тощо... Так от, було вже декілька співбесід і після кожної із них, Юля по півдня не може прийти в себе від нерозуміння взагалі суті нинішнього життя...

Один із прикладів - пропозиція адміністратора в масажний салон за 5 тисяч гривень виявилася не чим іншим, як бути на розподілі дівчат для обслуговування клієнтів інтимом, а періодично - і самій бути по суті повією!!!

А сьогодні Юля не змогла влаштуватися на роботу офіціантом (!!) в " МУРАКАМІ", є така мережа ресторанів японської кухні, тому що вона не говорить (увага!) російською мовою!!! "Патамушта, ви нє ґаварітє і нє мислітє па-русскі, а у нас клієнтура русскаязичьная і вам будєт здєсь нє камфортна" - сказали, дивлячись при тому на мою доню з презирством!!

Люди!!!!! Та що ж це в нас таке робиться?? Нас, українців, просто зневажають!!! Не люблять і не приймають на роботу, тому що говоримо своєю рідною мовою!!! Це при тому, що моя дитина знає досконало три мови і має вищу медичну освіту!

І тепер, після цього, в мене і моєї доньки є питання - в мене є причини, чому я повинна бути люблячим патріотом України???"

Цікаво, чи справді дівчина гірше б давала собі раду, обслуговуючи черкащан, полтавців чи киян українською? Ще більше мене цікавить - чи піде на користь згаданій їдальні таке рішення її керівників, якщо його візьметься обговорювати широкий загал?

На завершення автор перепосту написав, що в Києві  згадана забігайлівка - в районі станції метро "Театральна".

Зараз ви читаєте новину «Фахівець-поліглот без російської не дотягує і до офіціанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути