Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 16:36

Для дітей із російськомовних сімей запускають онлайн-курси української

Для дітей із російськомовних сімей запускають онлайн-курси української
В Одесі запускають безкоштовні онлайн-курси з української мови для малечі Фото: facebook.com/odesaukr/

Громадська організація "Одеса україномовна" запускає безкоштовні онлайн-курси для дітей. У вихідні дні дистанційно вчитимуть спілкуватися українською.

"Проєкт функціонує з 2016 року. Проводили курси для дорослих. Багато приходили з дітьми. Вони також сиділи на заняттях, проте теми спілкування для них були не зовсім цікавими. Тоді вирішили створити окремі уроки для дітей. Зібрали невеличку групу. У дитячій бібліотеці займалися в ігровій формі – дивились мультики, слухали пісеньки українські, малювали, спілкувались", - розповідає керівниця громадської організації Ярослава Вітко.

Епідемія змусила припинити навчання. Та попит на нього є.

"Люди регулярно запитували за курси для дітей. Тому вирішили відновити їх, але у форматі онлайн-курсів. Батьки підтримали, бо для них це ще зручніше. У вихідні не треба нікуди вести дитину, достатньо ввімкнути ґаджет", - пояснює активістка.

На курси записалося майже 300 дітей.

"Ми не очікували такого напливу охочих. Тому були вимушені закрити реєстрацію. Тепер проводимо донабір волонтерів, яких поки що 15. Займаємось організаційними моментами – розподіляємо дітей на групи, узгоджуємо процес навчання з батьками. Проводитимуть заняття не лише одесити, а й вчителі з інших регіонів України та із за кордону. Кількість дітей велика, тому для волонтерів ми завжди відкриті. Якщо будуть охочі, залюбки приймемо в нашу команду", - говорить Ярослава Вітко.

Заняття відрізнятимуться від шкільних.

"Це буде не класичне вивчення мови чи підготовка до школи. Хочемо надати дітям україномовний простір. Познайомити ближче з українською мовою, культурою, традиціями дітей з російськовомних родин або навіть емігрантів", - додає вона.

Долучитися до команди волонтерів можна на сторінці організації у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історики розвінчали міфи про російську Одесу

Розповіли про безкоштовні курси для дорослих, що мають на меті покращити знання української мови та допомогти українцям у спілкуванні. Їх можна знайти в Києві та пройти онлайн. Після успішного завершення можна отримати сертифікат ГО "Український світ".

Зараз ви читаєте новину «Для дітей із російськомовних сімей запускають онлайн-курси української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути