субота, 06 квітня 2019 12:26

Що заважає прийняти мовний закон

Що заважає прийняти мовний закон
9 квітня депутати повернуться до розгляду мовного закону. Фото: Уніан

Більшіть депутатів зараз зайняті виборами президента, тому для голосування за мовний закон вони не зможуть зібратися. Про це розповів голова комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький.

"Результат до виборів можливий, якщо буде відповідна кількість депутатів у залі. В цьому в мене є сумніви, бо люди можуть брати участь у передвиборчій кампанії. Іще потрібно, щоб не затягували цей процес "Опоблок" або якісь інші депутати", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніцой вказала на недолік у мовному законі

Повернуться до розгляду мовного закону у вівторок - 9 квітня. Швидкість просування при розгляді проекту закону буде залежати від того, скільки правок пропонуватимуть нардепи і скільки запитань будуть ставити.

Депутати зупинились на 1221-й правці із 2082.

Журналіст Роман Скрипін закликав підтримати закон про державну мову. Він розповів про своє бачення необхідності підтримки владою української.

"В Україні мають бути стимули. Навчання українською. Щоб потім здобути вищу освіту, тобі обов'язково потрібно знати українську. Ніякої вищої освіти іншою мовою бути не може. Для того щоб отримати посади – потрібно знати державну. Далі все буде зв'язано. Для того щоб спілкуватися з людьми, потрібно буде знати українську. Для отримання громадянства теж потрібен іспит з мови. Нам не потрібен громадянин, який не знає української. Це є по всій Європі", - пояснює він.

Зараз ви читаєте новину «Що заважає прийняти мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути