Ексклюзиви
неділя, 16 вересня 2018 10:29

"Будемо продовжувати співати" - Рабінович висловив своє ставлення до "мовного питання"

"Будемо продовжувати співати" - Рабінович висловив своє ставлення до "мовного питання"
Рабінович вважає, що "мовне питання" піднімають лише перед виборами Фото: kievpravda.com

Народний депутат Вадим Рабінович відреагував на думку мовознавиці Ірини Фаріон про те, що не можна давати освіту і роботу тим, хто не знає української мови.

"Давайте скажемо чесно, це вони знову піднімають перед виборами мовне питання, знову хочуть розділити народ. Ми будемо співати такі пісні, які ми хочемо. У мене вдома ввечері, якщо вип'ють 50 грам, співають і російські, і українські пісні. Вони нехай б'ються головою об стіну, а ми будемо продовжувати співати їх. Яка різниця їм? Це хамелеони. При комуністах вони будуть секретарями комсомольської організації, при націоналістах - керівниками націоналістів", - заявив Рабинович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москворотий мотлох: Фаріон розлютила російська преса у Львові

Мовну проблему в Україні можна вирішити тільки використовуючи "соціальні ліфти". Таку думку висловила мовознавець Ірина Фаріон.

"Не дати освіти, не дати роботи – защебечуть моментально. І не реагувати на російську мову. У нас в країні є всі умови для того, щоб навчитися державної мови. Ці російськомовні так звані українці - хохли і малороси - коли їдуть на заробітки до Америки, моментально опановують англійську. Коли йдуть "зароблєти" до Польщі, то "по-польськєму" защебечуть. Коли їдуть на заробітки до Чехії, то по-чеському будуть говорити. На своїй батьківською кров'ю политій землі вони досі не заговорили мовою Тараса Шевченка?" – сказала Фаріон.

Зараз ви читаєте новину «"Будемо продовжувати співати" - Рабінович висловив своє ставлення до "мовного питання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути