Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2018 09:10

Ада Роговцева просить Петра Порошенка проголосити Рік утвердження державної мови

Народна артистка України, Герой України Ада Роговцева звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням проголосити 2018-й Роком утвердження державної мови.

Автор: kp.ua
  Ада Роговцева: "Утвердження державної мови сприятиме консолідації суспільства та посиленню національної безпеки та суверенітету України"
Ада Роговцева: "Утвердження державної мови сприятиме консолідації суспільства та посиленню національної безпеки та суверенітету України"

"Звертаюся з проханням підтримати звернення до Вас понад 100 видатних діячів науки, освіти, культури і правозахисників, 178 народних депутатів, ініціативної групи "Першого грудня", Світового конгресу українців та трьох президентів України з пропозицією оголосити 2018-й Роком утвердження державної мови, - йдеться у листі. - Така широка підтримка свідчить про готовність українського суспільства відповідально та дієво долучитися до реалізації Указу президента про оголошення Року утвердження державної мови".

Ада Роговцева звертає увагу, що утвердження державної мови сприятиме консолідації суспільства, формуванню та захисту національного мовно-інформаційного простору, посиленню національної безпеки та суверенітету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко підтримала ідею Року утвердження державної мови

Петро Порошенко залишив звернення без коментарів.

Автор: Ада Роговцева
  Лист Ади Роговцевої до Петра Порошенка
Лист Ади Роговцевої до Петра Порошенка

9 лютого колишні президенти України 84-річний Леонід Кравчук, Леонід Кучма, 79 років, і 63-річний Віктор Ющенко звернулися до нинішнього глави держави Петра Порошенка, 52 роки. Просять оголосити 2018-й Роком утвердження державної мови.

"Реалізація вашої ідеї та заходів щодо оголошення 2017-го Роком англійської мови в Україні вже принесла суттєві результати для розвитку науки й культури, утвердження нашої країни у світі та незмінності євроінтеграційних прагнень України", — пишуть автори звернення.

У грудні 2017-го проголосити Рік утвердження державної мови просили ініціативна група "Першого грудня" та Світовий конгрес українців.

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева просить Петра Порошенка проголосити Рік утвердження державної мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути