Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2021 14:41

"1+1" вирішив показувати серіали російською мовою

"1+1" вирішив показувати серіали російською мовою
Телеканал відмовився виконувати мовний закон. Фото: "Детектор медіа"

Група "1+1 медіа" продовжить транслювати фільми російською.

У заяві компанії повідомили, що на українську переходитимуть поступово. Український дубляж нібито не до вподоби глядачам, передає "Українська правда".

16 липня телеканал почав транслювати всі фільми й серіали українською. Але потім канал вирішив повернутися до російської мови.

"1+1 медіа виступає за рівні умови на телевізійному ринку й чесну конкуренцію за прихильність українського глядача. А особливо, коли йдеться про важливе питання мови. Тільки спільними зусиллями всіх гравців ринку можливо зрушити ситуацію. Зараз же ми спостерігаємо певний розкол суспільства за мовним принципом, що вважаємо категорично неприпустимим", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал не згоден зі звинуваченнями мовного омбудсмена

Глядачі нібито розкритикували дублювання серіалу "Свати". У соцмережах скаржилася як на якість дубляжу, так і безпосередньо на українську мову.

22 липня "1+1" почав показувати серіал російською.

16 липня набули чинності чергові норми мовного закону. Відтепер мовою демонстрування фільмів в Україні є українська. Стрічки іноземною мовою можуть демонструвати, дубльованими або озвученими державною мовою. Вони можуть містити аудіодоріжки іншими мовами. Показ іноземних фільмів мовою оригіналу із субтитрами дозволений у кінотеатрах, якщо кількість таких сеансів не перевищує 10% усіх сеансів або в рамках кінофестивалів. Про показ фільму мовою оригіналу із субтитрами потрібно повідомляти завчасно.

Зараз ви читаєте новину «"1+1" вирішив показувати серіали російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути