вівторок, 13 листопада 2018 01:36

Форма обличчя розкаже про сексуальну орієнтацію чоловіка

Виявляється, є суттєві відмінності у формі обличчя гетеросексуальних і гомосексуальних чоловіків.

За результатами досліджень чеських вчених, гомосексуальні чоловіки оцінювалися як більш "мужні", ніж гетеросексуальні, що суперечить стереотипу, ніби геї виглядають більш жіночно, пише ifoniac.ru.

У першій частині дослідження, вчені вивчили морфологічні відмінності між геями і гетеросексуалами. У другій частині, вони проаналізували, чи можна правильно визначити сексуальну орієнтацію за рисами обличчя.

Для першого дослідження вчені запросили 40 чоловіків з нетрадиційною і 40 чоловіків з традиційною орієнтацією. Було зроблено 80 фотографій учасників і встановлено 11 000 координат для порівняння.

Нетрадиційна сексуальна орієнтація

 

Дослідження показало, що у чоловіків-геїв були ширші і короткі обличчя, менший за розміром і більш короткий ніс, а також велика і більш закруглена щелепа.

У другому експерименті взяли участь 33 гея і 33 гетеросексуала у віці 20-ти з невеликим років. Студентів з Університету Чарльза попросили визначити сексуальну орієнтацію учасників за шкалою від 1 до 7-ми. При цьому 1 вказував на виразно гетеросексуальну орієнтацію, а 7 - на виразно гомосексуальну орієнтацію. Також оцінювачів попросили визначити мужність, або жіночність учасників.

 

Результати показали, що обличчя гомосексуалів оцінювали, як більш мужні, ніж у чоловіків з традиційною орієнтацією. Крім того, студенти не могли правильно визначити сексуальну орієнтацію учасників по фотографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-педагог порадила книги про сексуальне виховання дітей

Як заявили автори дослідження, це говорить про те, що судження про сексуальну орієнтацію, засновані на стереотипах, часто ведуть до неправильних висновків.

Сексуальна орієнтація людини

 

Вчені стверджують, що відмінності в рисах обличчя можуть вказувати на якісь внутрішньоутробні фактори зовнішнього середовища, які впливають на сексуальну орієнтацію.

Попереднє дослідження показало, що чоловіки, у яких є старші брати, частіше бувають геями. Порядок народження братів пов'язаний з ймовірністю того, що у чоловіка буде гомосексуальна орієнтація, що також може говорить про біологічні механізми, що впливаю на сексуальну орієнтацію.

Раніше вчені припускали, що орієнтацію людини можна визначити по його пальцях. Тих чоловіків, у яких вказівні пальці значно довші за безіменні (визначати це треба не на око, а тільки після вимірювання - адже пальці розташовані півколом і точно співвіднести їх розміри з першого погляду неможливо), вчені записують в геї або в співчуваючих їм. І в лесбіянки - жінок з дуже короткими вказівними пальцями. Опитування показали: чим більша різниця між пальцями, тим сильніше тягне людину до одностатевого кохання.

Зараз ви читаєте новину «Форма обличчя розкаже про сексуальну орієнтацію чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути