понеділок, 10 квітня 2017 10:43

Відмінили пропуски на окуповану територію

Відмінили  пропуски на окуповану територію
Відмінили пропуски на окуповану територію Фото: РИА Новости Украина

"Перетинати пропускні пункти місцеві жителі можуть без пропусків. Це стосується українців, які проживають між лінією розмежування й українськими блокпостами. Тепер для цього достатньо мати при собі паспорт із місцевою реєстрацією", - повідомила Донецька облдержадміністрація 10 квітня 2015.

До цього громадянам, що жили між лінією розмежування й українськими блокпостами, повинні були оформляти перепустку. Обмеження зняли до Великодня, щоб люди могли вільно відвідувати храми, родичів та місця поховань. У святкові дні перетин дозволили здійснювати цілодобово.

Зараз лінію розмежування можна перейти на пропускних пунктах "Лисичанськ", "Зайцеве", "Мар'їнка", "Новотроіцьке", "Гнутове", "Станиця Луганська". Для цього потрібно мати документ, що засвідчує особу та дозвіл на перетин лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будівництво житла для переселенців дають €25,5 млн

Дозволи видають у координаційних центрах, де запитують який із чотирьох секторів окупованої території потрібно відвідати. Людям пропонують заповнити паперові заяви на додавання в електронну базу. Результат слід очікувати кілька діб. Найскладніше отримати дозвіл проїзду через "Зайцеве".

Активізувалися перевізники, які з Бахмута до Донецька провозять по полях за 450-500 грн з людини. З'явилися фірми-посередники, які пропонують прискорення процесу отримання дозволу.

Перевірити рішення по видачі дозволу можна за телефоном або на сайті СБУ.

10 квітня 2014 року у ДНР почали підготовку до "референдуму" про незалежність республіки.

Тимчасовий уряд під керівництвом терориста Дениса Пушиліна почав формувати виборчі комісії. "Робота по підготовці референдуму йде повним ходом. Є контакти з іншими регіонами сходу України, є контакти з Росією", – сказав Пушилін в інтерв'ю проросійському виданню.

Зараз ви читаєте новину «Відмінили пропуски на окуповану територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути