Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2018 00:25

У притулку для переселенців скаржаться на лютий холод

  80-річний художник Віктор Журавльов через холод третю добу не вставав із ліжка. Фото: фейсбук
80-річний художник Віктор Журавльов через холод третю добу не вставав із ліжка. Фото: фейсбук

У Коростишеві, на Житомирщині, потерпають від холоду в неопалюваній будівлі переселенці.

Двоє інвалідів, що мешкають в одній із кімнат, намагались якось зігрітися електрообігрівачем, проте головний лікар закладу С. Криворучко від'єднав у них кімнаті електропостачання, і з тих пір чоловіки замерзають у своїй кімнаті, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Раїса Гусейнова.

Електропостачання в неопалюваному корпусі головний лікар від'єднав ще 14 грудня. Відтоді у кімнаті інвалідів панує лютий холод. Люди не знімають із себе верхнього одягу. У 80-річного художника Віктора Журавльова, який переїхав на Житомирщину з Луганщини, настільки погіршився стан, що він третю добу не встає із ліжка.

"Він плаче, просить щоб його вбили, бо не може терпіти холод .Ніхто, в тому числі і місцева влада, не реагує", – пише жінка.

У коментарях до цієї інформації додає, що соціальні служби навіть не хочуть прислати до недужого свого працівника, який хоч би чимось допоміг літньому чоловіку.Його стан із кожним днем погіршується.

Після того, як медіа та соціальні мережі розміщували дану інформацію в інтернеті, в будинку, де живуть ВПО, включили електропостачання.

"Світло вже підключили. Все в порядку", - пише на сторінці групи у Фейсбук Громадська організація "Активна громадянська позиція"
Юлія Агєєва-Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці до 35 років можуть отримати кредит на житло

Вже понад дев'ять тисяч осіб по всій країні подали заяви на участь в програмі "Доступне житло", що реалізується Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Серед них понад 70% - переселенці.

Зараз ви читаєте новину «У притулку для переселенців скаржаться на лютий холод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути