четвер, 29 червня 2017 16:57

У Крим знову можна ввозити особисті речі

У Крим знову можна ввозити особисті речі

З червня зняті обмеження на перевезення побутової техніки, меблів, домашніх тварин, а також продуктів через адмінкордон з Кримом.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду була визнана недійсною і скасована частина 1 Постанови Кабінету Міністрів України "Про обмеження постачання окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або іншій території України на тимчасово окуповану територію № 1035".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує Україні ультиматум задля виживання Криму

Даний документ містив список з 23-х найменуваннь дозволеного до перевезення. Це одяг, техніка, предмети особистої гігієни, ліки. Причому серед "дозволених" були такі екзотичні предмети, як бінокль, пейджер і друкарська машинка. Багато кримчан, наприклад, не могли вивезти на материк свою власність у разі переїзду.

При в'їзді до Криму і виїзді з окупованого півострова правозахисники рекомендують мати з собою роздрукований примірник рішення суду. Якщо представники Фіскальної служби України відмовляють у переміщенні особистих речей, юристи рекомендують вимагати письмове роз'яснення та показати роздруковане рішення суду про скасування заборони.

Зараз ви читаєте новину «У Крим знову можна ввозити особисті речі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути