понеділок, 31 грудня 2018 00:15

Розповіли, як переселенцям проголосувати на президентських виборах

Розповіли, як переселенцям проголосувати на президентських виборах
Розгляд заяви на зміну адреси місця голосування розглядають за кілька хвилин

31 грудня офіційно стартує передвиборча кампанія. Що треба робити переселенцям, щоб проголосувати розповіла виконавчий директор Громадської холдингу "Група впливу" Тетяна Дурнєва.

Вона зазначила, що 31 грудня офіційно почнеться прийом заяв про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Даною процедурою можуть скористатися переселенці, які бажають взяти участь у виборах,, пишуть "Донецкие новости".

Насамперед необхідно знайти адресу найближчого органу Державного реєстру виборців за місцем перебування в день виборів або місцем реєстрації як внутрішньо переміщеної особи. Всі адреси опубліковані на сайті drv.gov.ua в розділі "Відділення введення реєстру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці розповіли, що допомагає адаптуватися в нових містах

"Потрібно взяти паспорт і піти написати заяву про зміну місця голосування. Зробити це потрібно не пізніше, ніж за 5 днів до виборів, а саме до 25 березня. Будь ласка, не відкладайте візит до органу ведення Реєстру виборців на останні дні, особливо якщо ви живете в густонаселених містах. Краще спокійно без черг це зробити та бути впевненим, що зможете проголосувати на виборчій дільниці за місцем свого фактичного проживання", - закликала Дурнєва.

Також Тетяна Дурнєва рекомендувала взяти з собою про всяк випадок довідку переселенця або договір оренди.

"Хоча зміни до постанови ЦВК скасовують необхідність приносити додаткові документи, крім паспорта громадянина України, на сьогодні ніхто не знає, як саме буде працювати це спрощення. Якщо у вас є довідка ВПЛ, візьміть її, вона не завадить", - зазначила активістка.

Орган Державного реєстру виборців розглядає подану заяву негайно і буквально через кілька хвилин фахівець зобов'язаний видати посвідчення, яке підтверджує тимчасову зміну місця голосування, яке буде дійсно саме в день одних конкретних виборів.

"Людину включають в списки виборців, і вона отримає бюлетень для голосування на виборах Президента України на тій виборчій дільниці, яку вона визначить в посвідченні. Якщо буде призначений другий тур голосування, потрібно буде повторити процедуру", - сказала Тетяна.

Тимчасовою зміною місця голосування може скористатися будь-який виборець, не тільки переселенець. Але як раз для внутрішньо переміщених осіб Центральна виборча комісія спростила цю процедуру.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як переселенцям проголосувати на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути