вівторок, 25 грудня 2018 00:16

Переселенці розповіли, що допомагає адаптуватися в нових містах

Переселенці розповіли, що допомагає адаптуватися в нових містах
80% переселенців адаптувались на новому місці

Попри економічні виклики, переселенці в Україні переважно залишаються у своїх нинішніх місцях проживання та налагоджують відносини з приймаючими громадами. Про це свідчить опитування, що проводить Міжнародна організація з міграції за фінансування Євросоюзу.

Результати дослідження опублікували на сайті МОМ.

Близько 62% опитаних переселенців повідомили, що перебувають у нинішньому місці проживання понад три роки. Вони заявили, що вони навіть після закінчення конфлікту не мають намірів повертатись у свої місця проживання до переміщення.У деяких областях, зокрема в Київській, Чернігівській, Волинській та Чернівецькій, частка таких осіб становить 60% і більше.

Лише один відсоток опитаних переселенців хотіли б поїхати працювати за кордон. Більшість цілком адаптувались на новому місці та цілком довіряють місцевому населенню у своєму теперішньому місці проживання. У цьому їм допомагає житло, постійний прибуток, зайнятість, нові знайомі, підтримка населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка розповіла, як впоралася з депресією після переїзду

Серед джерел доходів, крім зарплати, згадують державну допомогу. Більше половини переселенців продовжують орендувати квартири, будинки чи кімнати. Тільки 15% опитанних живуть у власному житлі.

"Агентство ООН з питань міграції продовжує регулярно оновлювати та аналізувати комплексні дані Національної системи моніторингу. Ми також надаємо пряму допомогу ВПО та людям, які зазнали наслідків конфлікту в Україні, ― зазначає Голова Представництва МОМ в Україні д-р Томас Лотар Вайс. ― З 2014 року за підтримки донорів ми змогли допомогти близько 300 000 людей, які взяли участь у наших програмах гуманітарної допомоги, підтримки самозайнятості та мікропідприємництва, соціального згуртування. І ми продовжимо цю діяльність, адже потреби постраждалих від конфлікту в Україні залишаються значними".

МОМ проводить регулярні опитування щодо ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні з березня 2016 року. В останньому, 11-му раунді, проведеному у вересні 2018 року, 2 405 респондентів було опитано шляхом особистих інтерв'ю та 4 025 ― телефоном.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці розповіли, що допомагає адаптуватися в нових містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути