пʼятниця, 20 вересня 2019 00:20

Розповіли, скільки грошей виділять чиновники на житло переселенцям-учасникам АТО

  З держбюджету виділять гроші на житло переселенцям-учасникам АТО. Фото: ДонПресс
З держбюджету виділять гроші на житло переселенцям-учасникам АТО. Фото: ДонПресс

На фінансування забезпечення житлом переселенців-учасників АТО в проекті Державного бюджету України на 2020 рік заклали 248 млн грн.

"Зробила все, щоб відома Постанова 280 отримала кардинально нове фінансування в новому бюджетному році. Якщо в 2019 році було закладено 25 млн грн і додатково виділили ще 35 млн грн (62 млн в цілому), то на 2020 рік ми заклали в проект бюджету 248 млн грн", – написала глава Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда на своїй сторінці в Facebook.

Вона повідомила, що міністерство працює над окремими програмами співфінансування будівництва житла для цільової аудиторії АТО-ВПЛ у форматі приватно-державного партнерства. При цьому рівень участі держави з безвідсотковим кредитом змінюються від 70 до 50%.

"Додатково, є розуміння в уряді про те, що в разі наповнення спеціального Фонду Кабміну, частину його грошей буде перерозподілятися в тому числі і на забезпечення житла для АТО-ВПЛ", – додала Коляда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки переселенців-учасників АТО отримають компенсацію за житло цього року

У Маріуполі за 2 роки була придбана 131 квартира для тимчасового проживання переселенців, а також реконструйовано 2 житлових багатоквартирних будинки.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки грошей виділять чиновники на житло переселенцям-учасникам АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути