четвер, 05 жовтня 2017 04:15

Переселенка відкрила магазин хенд мейд подарунків
5

Автор: Надано Тетяной Іваніцей
  До Дня захисника України попросили підготувати подарунки для хлопчиків з класу по 10 грн
До Дня захисника України попросили підготувати подарунки для хлопчиків з класу по 10 грн

Для старту позичила 50 тис.грн на меблі та оренду, закупки товарів для творчості. У місцевих майстрів взяла хенд мейд вироби на продаж. Перший прибуток отримала у зимові свята від торгівлі подарунками до Нового року та Різдва.

Про власну справу Gazeta.ua розповіла Тетяна Іваніца з Амвросіївки, яка у вересні 2015-го відкрила магазин товарів та виробів хенд мейд "Натхнення" в Новомосковську.

"Ідея магазину прийшла уві сні. Нічого подібного у місті не було, – ділиться Тетяна. – На місцевому ярмарку роздала візитки серед майстрів, запрошувала приносити товари на продаж до магазину. Спочатку майстри не дуже охоче співпрацювали. Врятував грант від посольства Японії на 120 тисяч гривень. Закупила ще обладнання та змогла розширити асортимент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецька художниця-економіст створила жіночий клуб у Луцьку

У магазині продають товари для творчості, канцелярію, настільні ігри, картини, іграшки, прикраси ручної роботи. Комісія магазину за продаж хенд мейд товарів – 25%. Магазин відкрили у торговому центрі, де є охорона та прибиральниці. Вартість оренди – близько 7 тис. грн на місяць.

До Дня захисника України попросили підготувати подарунки для хлопчиків з класу по 10 грн
Фото: Надано Тетяной Іваніцей
У Новомосковську почала займатись громадською діяльністю та створила свою громадську організацію
Тетяна активно відстоює права переселенців у місті
Магазин "Натхнення" на місцевому ярмарку
Найбільше купують декоративні іграшки ручної роботи

"Не купують вишиті картини з бісеру, але добре беруть набори для виготовлення таких картин. Зараз не приймаю на продаж прикраси та квіти зі стрічок, бо не маю вітрини для оформлення, – ділиться Тетяна. – Школярі приходять купувати вироби для уроків праці, щоб не робити домашнє завдання. Майстрині приходять подивитись на інші роботи та надихнутись на творчість".

Більше купують товари під свята. Звичайні мешканці вибирають подарунки, а майстри – матеріали для них. Та до свят потрібно готуватись заздалегідь. Наприклад, до Нового року потрібно купляти товар вже восени. Тетяна приймає замовлення на групові та індивідуальні подарунки, бере участь у місцевих ярмарках.

"До Дня захисника України попросили придумати подарунки для хлопчиків з класу по 10 грн. А з цієї суми потрібно закласти ще й прибуток магазину. У таких випадках пропоную набори з матеріалами для творчості. Дівчата, наприклад, можуть самі зробити листівки та привітати хлопців", – зазначає Тетяна.

Автор: Надано Тетяной Іваніцей
  Найбільше купують декоративні іграшки ручної роботи
Найбільше купують декоративні іграшки ручної роботи

Зараз одна з головних проблем бізнесу - просування магазину в Інтернеті. Тетяна тільки планує створити сторінки у соціальних мережах та проводити акції для покупців.

Тетяна Іваніца переїхала з Амвросіївки Донецької області у 2014-му спочатку в Дніпро до знайомих, а потім до Новомосковська. Там родині дали безкоштовне житло. Раніше 10 років працювала у мережевому маркетингу, займалась продажем косметики.

Ольга Лаврова з Горлівки у 2015 відкрила компанію з інтернет-маркетингу у Харкові. Для роботи потрібні потужні комп'ютери, роутери, принтери. Вартість обладнання – близько 50 тис. грн. Орендувати приміщення можна у відкритому просторі коворкінгу або працювати з дому.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка відкрила магазин хенд мейд подарунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути