Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2017 00:17

Інженер з Горлівки допомагає налагодити інтернет-маркетинг харківським компаніям
5

Шукає нових клієнтів на різних заходах.
Фото: Facebook-сторінка Ольги Лавровой
Харьковчане не любят приезжать друг к другу в офисы
Ольга зустрічається з новими клієнтами один раз на тиждень
Завдяки громадським організаціям пройшла безкоштовно дорогі курси по інтернет-маркетингу
Найскладніші замовлення - на комплексний інтернет-маркетинг

Для відкриття компанії з інтернет-маркетингу потрібні потужні комп'ютери, роутери, принтери. Вартість обладнання – близько 50 тисяч гривень. Орендувати приміщення можна у відкритому просторі коворкінгу або працювати з дому.

Про це Gazeta.ua розповіла Ольга Лаврова з Горлівки, яка у 2015 відкрила компанію "IMA - Інтернет-маркетинг для промисловості" у Харкові.

"Сьогодні навіть шиномонтажка може мати сторінку в інтернеті. Це питання успіху в бізнесі, – вважає Ольга, – Керівнику потрібно розуміти, куди він витрачає гроші, адже сайт коштує не дешево. Для цього можна пройти безкоштовні онлайн курси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецька художниця-економіст створила жіночий клуб у Луцьку

Замовляють переважно корпоративні сайти. Вартість від 10 до 50 тисяч гривень. Щоб сайт включав усі етапи продажу в компанії, на його розробку витрачають 2-4 місяці. Супровід у соціальних мережах – від 5 тисяч грн у місяць. У компанії Ольги працює дизайнер, копірайтер та програміст. З майбутніми співробітниками знайомилась на освітніх заходах.

Автор: Facebook-сторінка Ольги Лавровой
  Найскладніші замовлення - на комплексний інтернет-маркетинг
Найскладніші замовлення - на комплексний інтернет-маркетинг

"Не давала платну рекламу. Шукаю нових клієнтів на різних заходах. Пишу про цінності компанії та власні на сторінці у Facebook. Відгукуються люди, які готові працювати разом, а не просто дати гроші, щоб ми усе зробили за них, – ділиться Ольга, – Якщо щось кульгає на підприємстві, нові технології не допоможуть, а тільки зашкодять".

Зараз усі співробітники працюють з дому. Тож витрати складають тільки податки та зарплати.

"Виявилось, що харків'яни не люблять приїжджати один до одного в офіси. Люблять зустрічатись у кафе та у коворкінгах, – зазначає Ольга, – Підприємці у Харкові більш відкриті, створюють більше консалтингових фірм. У Горлівці не було жодного офісного бізнес-центру, були переважно промисловихі компанії"

Автор: Facebook-сторінка Ольги Лавровой
  Харьковчане не любят приезжать друг к другу в офисы
Харьковчане не любят приезжать друг к другу в офисы

Найскладніші замовлення - на комплексний інтернет-маркетинг. Щоб зрозуміти, як організована робота та у чому проблема компанії, Ольга зустрічається з новими клієнтами один раз на тиждень.

"Можу вникнути в будь-яку сферу, бо вже був свій бізнес з усіма процесами – від проектування до виробництва, – розповідає Ольга, – Не можемо допомогти тим компаніям, де взагалі відсутній маркетинг, не ведеться база клієнтів, немає поваги до персоналу".

У Горлівці в Ольги була своя мережа магазинів з продажу та виробництва світотехніки. За 16 років роботи у компанії працювало 40 людей. Нічого вивезти не вдалось.

"Завдяки громадським організаціям пройшла безкоштовно дорогі курси по інтернет-маркетингу, – розповідає Ольга, – Від благодійного фонду "Відродження" отримала 45 тисяч гривень на страт. Змогла придбати техніку та орендувати офіс у коворкінгу на декілька місяців. Зараз планую вийти на міжнародний ринок".

Світлана Олєйнікова з Донецької області допомагає компаніям у Києві розробляти стратегії, веде проектний менеджмент, маркетингові дослідження, організовує фандрейзинг та шукає інвестицій. По кожній з тем в її організації проводять тренінги та консультації.

Зараз ви читаєте новину «Інженер з Горлівки допомагає налагодити інтернет-маркетинг харківським компаніям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути