Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 00:15

Переселенка відкрила косметологічну студію вдома

  Переселенка з Луганська відкрила косметологічну студію
Переселенка з Луганська відкрила косметологічну студію

Переселенка з Луганська Світлана в Сватове отримала нову професію - косметолог та масажист.

Переїхала жінка у 2014 році з мамою і молодшим сином. Чоловік залишився в Луганську, тому що потрібно доглядати за будинком і квартирою старшого сина, каже Світлана, пише dnews.dn.ua Прізвище просить не вказувати.

"Друзі допомогли нам знайти квартиру в Сватовому. Платили тільки за комунальні послуги. Живемо так вже п'ятий рік. Старший син знайшов роботу в Києві. Невістка під час переїзду була вагітною. Тому моя внучка народилася вже в Сватовому. А ще наш молодший син вже закінчив школу і в минулому році вступив до одного з харківських університетів", - поділилася переселенка.

У Луганську Світлана працювала медсестрою в обласній дитячій лікарні.

У центрі зайнятості їй запропонували співпрацю з Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Вони впроваджували проект для переселенців. За грантові гроші вивчитися на масажиста. Перший раз відмовилася. Потім пропозиція надійшла вдруге. Вирішила спробувати. В Луганську робила реабілітаційні масажі дітям у лікарні.

Жінка написала бізнес-план, захистила проект і виграла грант на навчання. За проектом можна було вибрати будь-який навчальний заклад. Світлана вибрала Центр розвитку салонного бізнесу в Києві. Навчалася 3 місяці за програмами "Школа масажу" і "Школа косметології". Після закінчення отримала диплом державного зразка.

Спочатку жінка робила масажі рідним і знайомим. Потім її рекомендували іншим. Так напрацьовала базу клієнтів.

За грант Світлана купила обладнання для косметичних процедур. Крім масажу обличчя і різних масок робить інші процедури по очищенню й омолодженню шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько трьох доньок розповів, чому та як переїхав з родиною до Америки

Акушер-гінеколог Олена Гижко з Донецька відкрила у Києві медичний центр "Матуся" на початку 2019 року. Розповідає, що для для медичного центру потрібні мінімум п'ять речей: кваліфіковані спеціалісти, медичне обладнання, приміщення з ремонтом гроші на витратні матеріали та дезинфікуючі речовини. Дороге обладнання можуть допомогти придбати благодійні та міжнародні фонди. Але для цього потрібно буде написати соціальний проект та виграти грант.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка відкрила косметологічну студію вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути