пʼятниця, 26 квітня 2019 00:15

Переселенка розповіла як відкрити бізнес з організації свят
6

Мають близько 30 програм й костюмів та 6 аніматорів
Фото: Надано Олександрою Ізуіта
Для дітей проводять творчі майстер-класи
Реквізитом може бути будь-що: стаканчики, пластикові пляшки, каштани та горіхи
Кожного року треба оновлювати костюми, додавати героїв популярних мультфільмів
Щоб створити власне агентство варто спершу піти працювати аніматором на інших

Щоб відкрити своє агентство з організації дитячих свят, треба створити хоча б три образи та підібрати реквізит для різних ігор. Костюми можна знайти і в секонд хенді чи пошити самим. Реквізитом може бути будь-що - від поролонових м'ячиків до пластикових пляшок та кришечок. Та головне, мати досвід роботи аніматором та розуміти особливості роботи з дітьми, підлітками та дорослими.

Про це Gazeta.ua розповідає Олександра Ізуіта з Луганська. Вона у 2016 році створила арт-групу "Фабрика свята" у Кремінній Луганської області. Туди з родиною вона переїхала через війну в вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець навчає хлопців робити речі для дому

"У 2016 році зрозуміла, що потрібно щось починати робити своє на новому місці. Забрала апаратуру та частину реквізиту з Луганську. Більшу частину реквізиту розкрали, - згадує Олександра, - Спочатку працювала сама. Потім зібрала команду аніматорів та зараз проводимо свята у Кремінному та сусідніх містах".

Розважальна програма з аніматорами та музикою триває півтори години та коштує 700 гривень. Кожна наступна година – 500 гривень. Проводять розважальні програми для дітей від 1 до 15 років, вітають дорослих та проводять квести. Є паперове шоу та шоу мильних бульбашок. Разом з Олександрою працює 6 аніматорів. Це в основному студенти.

Автор: Надано Олександрою Ізуіта
  Щоб створити власне агентство варто спершу піти працювати аніматором на інших
Щоб створити власне агентство варто спершу піти працювати аніматором на інших

"Кількість замовлень залежить від місяця. У грудні кожного дня щось проводимо. Загалом, маємо близько 30 програм, - розповідає Олександра, - Зараз дуже популярні програми з ляльками Лол для дівчаток та Бейблейд для хлопчиків. Для малюків – Щенячий патруль, Фіксики та пірати. Дорослі люблять квести зі шпигунами, Форт Бояр. Ці програми постійно популярні. Але кожен рік треба додавати щось нове, бо є певна мода. Наприклад, раніше були популярні програми з мультфільмів Маша та Ведмідь, історія іграшок, феї Вінкс. Зараз їх не часто замовляють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці відкрили затишну кав'ярню з власними десертами

Костюми для аніматорів шиють самостійно та на замовлення у спеціалізованих ательє у Харкові та Дніпрі. Реквізити та костюми зберігає вдома у підвалі, де обладнала гардеробну.

"Багато костюмів можна купити у секонд хенді, - ділиться Олександра, - Новачкам раджу зробити хоча б три образи та їх катати. Також треба мати трохи реквізиту, з яким можна багато ігор придумувати. Наприклад, труби, у яких діти можуть пролазити. А пластиковими чи поролоновими кульками можна влаштовувати бої, збирати їх як скарби. Також обов'язково потрібна павутина з тканини у вигляді "сирної дірки", у дірочки можна пролазити, кидати щось чи вибивати "жабок". Реквізитом може бути будь-що: пластикові пляшки, каштани, горіхи, кришечки. Взагалі, перед тим, як відкрити своє агентство, треба попрацювати аніматором на когось".

Автор: Надано Олександрою Ізуіта
  Кожного року треба оновлювати костюми, додавати героїв популярних мультфільмів
Кожного року треба оновлювати костюми, додавати героїв популярних мультфільмів

Олександра займається підготовкою до відкриття першого у місті дитячого розважального центру. Планує відкрити його у червні. Зараз збирає команду, облаштовує ігрові зони. Вже придбала батути та лабіринт. Але багато залежить від завершення ремонту у будівлі.

"Різниця маленького міста від великого – у відсутності інфраструктури для розвитку дітей. Навіть якщо у родини є гроші, дитина нікуди не ходить. У Кремінному немає ні дитячої кімнати, ні кінотеатру, нічого для молоді. Вирішила, що маю відкрити сама. Зараз додатково шукаю інвестиції, пишу гранти, - ділиться Олександра, - Пройшла дуже гарний 3-місячний тренінг від Фонду "Східна Європа" для бізнесу. Там дали також грант у 125 тисяч гривень. Навчали, що потрібно опитувати людей про свої ідеї, продумувати ризики та обов'язково мати команду. Навіть няня моєї дитини – це теж частина команди".

Автор: Надано Олександрою Ізуіта
  Для підлітків та дорослих проводять квести
Для підлітків та дорослих проводять квести

Олександра Ізуіта у житті називає себе Олесею. За освітою – актриса театру. Після одруження переїхала жити до чоловіка у Луганськ. Працювала арт-директором у дитячому центрі, мала команду аніматорів. З початком військових подій переїхали до міста Кремінна Луганської області. У 2016 році відкрила арт-групу "Фабрика свята". Крім підприємницької діяльності займається волонтерською роботою. Організовує прибирання, лекції для молоді.

Для відкриття дитячої музичної студії розвитку треба мати гроші на оренду, музичні інструменти, косметичний ремонт. Першими клієнтами можуть стати знайомі та друзі. Але не варто вкладатись у дорогу рекламу. Найкращий рекламний ресурс – рекомендації інших.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка розповіла як відкрити бізнес з організації свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути