субота, 20 січня 2018 00:15

Переселенець презентував фільми про війну на Донбасі

Переселенець презентував фільми про війну на Донбасі
Переселенець з Донбасу режисер Юрій Кочкарьов створив два фільми про війну на Донбасі Фото: web.gorod.dp.

Переселенець з Донбасу режисер Юрій Кочкарьов створив два фільми про війну на Сході – "Очі Донбасу" та "Війна жіночого роду".

Презентація фільмів відбулася у Меморіальному будинку-музеї академіка Яворницького в Дніпрі, пише "Укрінформ".

"Фільм "Війна жіночого року" ми поставили за підтримки фундації прав людини, інституту міжнародно-культурних зв'язків за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини. А короткометражний фільм "Очі Донбасу" не змогли поставити у повний метр, не знайшли ресурсів, але вирішили зробити короткометражку. Завдяки тому, що посольство Великої Британії в Україні і ПРООН забезпечили оператора, ми за три дні зняли 6-хвилинний фільм", - пояснює автор Юрій Кочкарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виграла 68 тис. грн на бізнес: переселенка відкрила студію для дітей

У фільмі "Очі Донбасу" історія про двох дітей з Донбасу – Сашка та Марічки. Вони лише почали дружити і багато мріяли. Але з початком війни на Донбасі родина хлопчика поїхала з міста, а родина дівчинки - лишилася. За словами автора, такий життєвий шлях довелося пройти багатьом людям, але про це дуже мало розповідають. Тому своїм фільмом він прагне інформувати людей, а з допомогою кіно це можна зробити результативніше.

"Хочеться доносити до людей ту інформацію, яка є обмежена на сьогодні. У 2014 році Донбас був демонізований, на превеликий жаль, багато людей сьогодні теж вважають, що це окрема територія, що там одні сепаратисти й інше. У цих фільмах я розвінчую цей міф", - говорить Юрій Кочкарьов.

Фільм "Війна жіночого роду" розповідає про кількох переселенок з Донбасу та Криму, які не змогли, або ж не захотіли залишитися у рідних краях.

Дві подруги-переселенки з Донецька, викладачі акторської майстерності та режисури, створили волонтерський театр у Волинській області. Актором може бути будь-хто. Заняття відвідують три вікові групи, кожна з них готує свої вистави.

Наймолодшому актору – 15 років, найстаршому – 75 років. Щосереди проходять загальні репетиції з вправами по акторській майстерності та лекції. Костюми шиють власними силами. Купляють тканини та речі у мережі "модних бутіків секонд хенд".

Зараз ви читаєте новину «Переселенець презентував фільми про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути