середа, 08 листопада 2017 15:27

Переселенців вимагають визнати потерпілими від російської агресії

Переселенців вимагають визнати потерпілими від російської агресії
Правозахисники вимагають для переселенців з Донбасу та Криму статусу потерпілих від російської агресії.

Правозахисники вимагають для переселенців з Донбасу та Криму статусу потерпілих від російської агресії. Це потрібно для надання гарантованої урядом допомоги.

За оцінками громадських організацій із захисту прав переселенців, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищує 2 млн, з яких близько 600 тис. - діти. Це на 500 тис. більше, ніж за офіційною статистикою, повідомляє dw.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці відмовляються переїжджати з аварійного гуртожитку

"Не всі переселенці стають на облік, бо держава не дотримується обов'язку компенсувати їм заподіяну війною шкоду", - пояснила керівник громадської організації "Луганська правозахисна група" Наталія Целовальніченко.

Причиною того, що частина переселенців так і не стала на державний облік, вона назвала невиконання державою програми відновлення прав та компенсації втрат переселенцям. Йдеться про позбавлення переселенців права на участь у місцевих виборах, відсутність компенсацій за втрачене житло, майно та здоров'я, брак державної допомоги в пошуку роботи та влаштування дітей у дитсадки і школи.

"Люди змушені повертатися в небезпечні умови проживання на окуповані території. Зростає кількість і тих, хто виїжджає в країни Євросоюзу і домагається там статусу біженця", - повідомила правозахисниця.

За даними прес-служби Міністерства соціальної політики України, станом на 6 листопада в державі на обліку перебували 1 521 702 переселенці або 1 239 718 сімей з Донбасу та Криму, яким виплатили понад 2,3 млрд грн фінансової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Переселенців вимагають визнати потерпілими від російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути