вівторок, 25 липня 2017 18:55

Художник з Криму три роки живе у підвалі багатоповерхівки

Художник з Криму три роки живе у підвалі багатоповерхівки
Юрій Кисіль живе в київському підвалі з 2014 року

Переселенець з Криму Юрій Кисіль живе в київському підвалі з 2014 року. У столицю переїхала із Криму в 2014 році, після анексії.

На роботу художник з 40-річним досвідом у видавничій справі влаштуватися так і не зміг. Зараз він - без засобів існування і без документів, повідомляє телеканал Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти-переселенці Донбасу все більше цікавляться українською - педагог

"Коли я був у Криму і почалися всі ці події, почався психоз. У мене пограбували дачу і я втратив всі документи. Паспорт був при мені і код. З цим я і залишився",- розповів Кисіль.

Через відсутність документів чоловік не отримує пенсію та соціальну допомогу. Його добре знають у пенсійному фонді, але допомогти нічим не можуть.

"На жаль, законом не передбачено таких випадків при призначенні пенсій, передбачена державна соціальна допомога тим, хто досяг встановленого пенсійного віку і не мають необхідного стажу", - розповіла начальник відділу призначення та перерахунку пенсій Оксана Гнатюк.

"Готую їжу, плитку мені люди дали, теж допомогли і, власне, все. Гардероб мій - теж люди допомогли", - каже переселенець з Криму.

Анзор Абуладзе переїхав з окупованого Донецька та разом з друзями відкрив в Києві затишні кав'ярні. Першу - в травні 2016 року. Зараз в столиці таких закладів уже шість. Одна з "родзинок" - соціальна місія його кав'ярень - зацікавити літературою українською своїх клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Художник з Криму три роки живе у підвалі багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути