понеділок, 09 жовтня 2017 00:15

Експерт пояснив, де знайти гроші на фінансування житла для переселенців

Експерт пояснив, де знайти гроші на фінансування житла для  переселенців
Голова "Всеукраїнської асоціації переселенців" Руслан Калінін Фото:facebook

Профінансувати програму "Доступне житло" можна, якщо скасувати соціальні виплати у працездатний переселенців. Про це голова "Всеукраїнської асоціації переселенців" Руслан Калінін.

"Пройшло 3,5 роки, але у держави досі немає чіткої концепції, як потрібно вирішувати проблеми переселенців. Є всього декілька варіантів. Перший — робити все можливе, щоб переселенці поверталися на непідконтрольні території. Другий — активно займатися інтеграцією у місцеві громади. Я вважаю, що перший варіант не підходить, так як досі тривають бойові дії, тому потрібно активно займатися інтеграцією", - говорить Руслан Калінін, повідомляє hromadskeradio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, який бізнес найчастіше відкривають переселенці

За словами експерта, держава щороку витрачає близько $ 115 млн на соціальні виплати переселенцям.

"Ми пропонуємо направити ці виплати найбільш нужденним верствам переселенців — це багатодітні сім'ї, матері-одиначки, люди з інвалідністю. Таким чином ми зможемо заощадити від 40 до 60% цієї суми, і у нас звільниться близько 50 мільйонів доларів на державні програми з вирішення житлових питань".

У Київській області тільки 2% переселенців мають заощадження для купівлі власного житла. Тому у рамках проекту Ради Європи "Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні" організація "Чайка" розробила проект з надання місця проживання для переселенців у селах.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, де знайти гроші на фінансування житла для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути