На одному апараті для виробництва солодкої вати зароблять від 5 тис грн в місяць. Про це Gazeta.ua розповіла Анна Кривоходько. Бізнес відкрила разом із чоловіком, після переїзду з Донецька до Чорноморську.
"Солодка вата - бізнес, який потребує невеликих вкладень. Вирішили з чоловіком спробувати. Купили обладнання, вивчили майстер-класи в інтернеті і почали продавати біля моря у літній сезон. За візок під установку для виробництва вати віддали 5 тисяч гривень. Стільки ж коштував сам апарат. Щоб перевести бізнес із сезонного на постійний, вирішили робити вату у торговому центрі. З'явилася необхідність купити дорожче обладнання, яке гарно виглядає зовні і зроблено з якіснішого матеріалу. Такий візок коштував 20 тисяч гривень, апарат - 6 тисяч гривень. Придбала їх завдяки гранту від проекту "Новий відлік", - розповідає Анна Кривохатько.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "5 тисяч за рекламу" - скільки коштує відкрити мовні курси
За словами Анни, дешевше обладнання окупилося за місяць. Щоб повернути гроші за дорожче, знадобиться від трьох місяців до півроку.
"Одна порція коштує 20 гривень на вулиці і 30 гривень в торговому центрі. Продаємо вату зі смаками яблука, банана, вишні, полуниці, ожини. Для кожного є окремий харчовий барвник. На одну порцію його додаємо 10 грам. Одна банка з барвником коштує 670 гривень. Її вистачає на місяць - півтори. Загалом в місяць витрачаю одну чи дві тисячі гривень на цукор і фарбу. Ще близько 700 гривень потрібно на палички, їх у наборі тисяча штук. За апаратом працюю сама. Збираюся взяти на роботу дівчину, яка також приїхала з окупованої території", - каже Анна.
Андрій Залогін з Луганська відкрив кафе-морозиво Buongiorno в Одесі. Виготовляє і продає популярні італійські десерти джелато з незвичними смаками. Одне з найпопулярніших - морозиво зі смаком Facebook. Воно блакитного кольору. На смак нагадує жувальну гумку.
Коментарі